Så blev det endelig tirsdag d. 14 maj 2013. Én af de to dage
på året hvor man kan tillade sig at spise al den kage man kan have i maven. Den
anden dag er selvfølgelig ens egen fødselsdag. Men i dag er det den
internationale kagedag. Overalt i DK holder bagere ”store kagedag” hvor man kan
betale 100 kr. for at få adgang til et gigantisk kagebord med alle de kager man
kan tænke sig. Alt lige fra frugttærter, trøfler, overdådige lagkager til
spandauere, hindbærsnitter, brownies og marcipansnitter. Ja, alt hvad hjertet
kan drømme om. Desværre skulle man have været virkelig tideligt ude for at få fat i sådan en billet, så i år må jeg nøjes med hjemmebag. Siden jeg var til konfirmation i forgårs, hvor der røg mere end
rigeligt med lagkage og småkager ned, så tænkte jeg at det ville være mere
passende med et brød. Men så alligevel – et brød på kagens dag? – den holder heller ikke. Derfor endte det ud i et sødt bananbrød. Det syntes jeg var et fint kompromis.
Ingredienser:
300 g. hvedemel
1 tsk. Bagepulver
2 tsk. Kanel
1 vaniljestang
2 tsk. Salt
4 æg
100 g. rørsukker
5 modne bananer
Sådan gør du:
Bland mel, bagepulver og kanel sammen.
Tilsæt derefter rørsukker og salt og kornene fra vaniljen.
Pisk æggene til en luftig æggesnaps og ved massen i den
tørre blanding.
Mos bananerne eller gør som jeg og ælt dem inden skrælles
afpilles. De behøver ikke at være fuldstændig most, for det smager dejligt med
bananklumper i det færdige brød.
Vend nu bananerne i blandingen og det er her vigtigt at der
ikke piskes men blot røres med en forsigtig bevægelse.
Dejen hældes nu i en form og bages ved 180 grader i 30-35
minutter til den er gyldenbrun på toppen.
Og ud kommer et lækkert lysebrunt brød pakket med bananer. Mums
Elsker når det revner på toppen. Det er som om at alt det gode ikke kan være inden i og det bliver derfor nødt til at eksplodere en smugle så alle herlighederne ikke bliver lukket inde.
Spises som det er eller med græsk yoghurt eller cremefraiche. Gerne lunt. Mmmm,…
Ingen kommentarer:
Send en kommentar