søndag den 19. maj 2013

Koldskål


Hvert forår bliver jeg altid lige overrasket over, at jeg har klaret igennem  en hel vinter uden koldskål. For hvor er det egenlig underligt at der er nogen der har bestemt at koldskål er en sommerspise og at risengrød er vinterspise. Hvis jeg har muligheden for det, spiser jeg med glæde risengrød om sommeren og koldskål imens der ligger sne. Det dejlige mellemmåltid som passer perfekt til en varm sommeraften eller efter en lang dag i skolen. Hvad er det, der gør det så lækkert? – er det vaniljen, kammerjunkerne eller er det fornemmelsen af koldt smagfuldt væske der glider ned i halsen? Jeg tror ikke på nogen af delene. Jeg tror på at det er de gode gamle barndomsminder der bliver fremkaldt. Hvem har ikke spist koldskål som barn og oplevet en glæde ved måltidet hver eneste gang. Selvom at det er en let udvej hvis maven er halvtom, er det stadig utrolig lækkert og mættende, så jeg tænkte at jeg ville prøve at lave mit eget og det gjorde jeg.

Ingredienser:
6 æggeblommer
3 vaniljestænger
2 tsk. Sukker
3 spsk. Rørsukker
0,6 dl A38
0,5 dl kærnemælk
Evt. en halv citron

Sådan gør du:


Udkern vaniljestængerne


Pisk hvidt sukker, æggeblommer og vaniljekorn til en luftig æggesnaps. Det kan godt tage lidt tid


Kom nu rørsukker i.


Derefter surmælksprodukterne.


Pisk på lav hastighed indtil massen er ensartet. Lad den stå i køleskabet i 30-40 minutter, så vaniljesmagen kan trækkes ud.


Serveres med kammerjunkere. 


Selv brugte jeg ikke citron, men min ynglings koldskål fra Arla er med citron, så hvis man har en i køleskabet anbefaler jeg at man prøver.


Det kan holde sig i op til 3 dage i køleskabet, men lav hellere små portioner flere gange, da det klart er bedst friskt, og så tager det ikke mere end 15 minutter at lave.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar