Hvert forår bliver jeg altid lige overrasket over, at jeg har klaret igennem en hel vinter uden koldskål. For hvor er det egenlig underligt at der er nogen der har bestemt at koldskål er en sommerspise og at risengrød er vinterspise. Hvis jeg har muligheden for det, spiser jeg med glæde risengrød om sommeren og koldskål imens der ligger sne. Det
dejlige mellemmåltid som passer perfekt til en varm sommeraften eller efter en
lang dag i skolen. Hvad er det, der gør det så lækkert? – er det vaniljen,
kammerjunkerne eller er det fornemmelsen af koldt smagfuldt væske der glider
ned i halsen? Jeg tror ikke på nogen af delene. Jeg tror på at det er de gode
gamle barndomsminder der bliver fremkaldt. Hvem har ikke spist koldskål som
barn og oplevet en glæde ved måltidet hver eneste gang. Selvom at det er en let
udvej hvis maven er halvtom, er det stadig utrolig lækkert og mættende, så jeg
tænkte at jeg ville prøve at lave mit eget og det gjorde jeg.
Ingredienser:
6 æggeblommer
3 vaniljestænger
2 tsk. Sukker
3 spsk. Rørsukker
0,6 dl A38
0,5 dl kærnemælk
Evt. en halv citron
Sådan gør du:
Udkern vaniljestængerne
Pisk hvidt sukker, æggeblommer og vaniljekorn til en luftig
æggesnaps. Det kan godt tage lidt tid
Kom nu rørsukker i.
Derefter surmælksprodukterne.
Pisk på lav hastighed indtil massen er ensartet. Lad den stå
i køleskabet i 30-40 minutter, så vaniljesmagen kan trækkes ud.
Serveres med kammerjunkere.
Selv brugte jeg ikke citron, men min ynglings koldskål fra
Arla er med citron, så hvis man har en i køleskabet anbefaler jeg at man
prøver.
Det kan holde sig i op til 3 dage i køleskabet, men lav hellere små portioner flere gange, da det klart er bedst friskt, og så tager det ikke mere end 15 minutter at lave.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar