Er det ikke genialt? – at det tager mindre end 45 minutter
fra at man har besluttet sig for at bage et brød, til der kommer et nybagt,
smukt, luftigt og sprødt et ud ad ovnen? Og der skal endda kun 5 ingredienser
til. Jeg ved ikke hvorfor jeg først eksperimenterer med andre hæveformer end æg
og gær nu, for et brød på bagepulver bliver mindst lige så lækkert. I starten
var jeg ret skeptisk hvad angik størrelsen af det færdige brød, for inden jeg
kom det i ovnen lignede det bare en hvid klump klister. Heldigvis hævede det
vanvittigt meget, så ingen grund til bekymringer, hvis det ser lidt trist ud i
ubagt form. Den eneste ulempe ved at bage på bagepulver er at brødet ikke
holder sig ligeså godt, som brød på gær, men hvorfor skulle det også pakkes ned
og gemmes til dagen efter, når det er allerbedst og allersprødest og allermest
fristende på dagen derpå?
Ingredienser:
500 g. hvedemel
6,5 dl kærnemælk eller A38 (jeg brugte halv/halv)
1 spsk. Akacie honning
1 tsk. Salt
2,5 tsk. Bagepulver
Sådan gør du:
Bland hvedemel, salt og bagepulver
Lav en fordybning i den tørre blanding og hæld surmælksprodukterne i.
Kom til sidst akaciehonning i og rør rundt i ca. 3 minutter
til dejen (som skrevet) ligner en hvid klump klister.
Kom dejen direkte på på en varm bageplade og drys med mel. Sæt det i ovnen i 35 minutter på 200 grader.
Når det kommer ud er det gyldenbrunt og giver en fatastisk duft fra sig.
Indeni var det luftigt, næsten med en konsistens som en
kage.
Jeg tror at det er den bedste skorpe der er kommet ud af
ovnen hjemme hos mig.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar