Der er så meget andet at sige, end at godt brød og mig
klinger godt sammen her for tiden. To af mine ynglings frokostbrød er
spinatboller og gulerodsboller, så hvorfor ikke lave en stor fed
kæmpekombination af dem begge og lade festlighederne eksplodere i en brag af en
superbolle.
Ingredienser (8 boller og et brød):
250 g. frosset, hakket spinat
3 dl kogende vand
2,5 tsk. salt
1,5 dl græsk yoghurt eller cultura
50 g. gær
180 g. revne gulerødder
1,5 dl solsikkekerner
1,5 dl rugmel
7 dl hvedemel
Sådan gør du:
Kom spinaten over i en skål og hæld det kogende vand over i.
Rør godt rundt indtil spinaten ikke er frossen længere.
Kom derefter yoghurt og salt i.
Derefter gær, revne gulerødder og solsikkekerner.
Til sidst kommes almindeligt hvedemel i og der røres igen
rundt indtil dejen er klistret, ikke våd. Brug en ske eller blot et par melede hænder til at forme
dejen til boller på en bradepande beklædt med bagepapir.
Her skal de hæve i 30 minutter ca., hvorefter de kommes i en
200 graders varm ovn i 25 minutter til de er gyldenbrune på toppen.
Afkøl dem på risten og spis dem som de er.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar