lørdag den 15. juni 2013

Yoghurt med rabarberkompot


Det er virkelig skønt at det endelig er ved at blive rigtig sommer. Og ingen sommer uden rabarber! – vi har dem selv i haven og har også flere gange modtaget nogle bundter i ”Årstiderne” som vi er begyndt at få et par gange om måneden. Jeg havde aldrig selv tænkt tanken om at kombinerer den drøje græske yoghurt med den syrlige og til tider søde rabarberplante. Men heldigvis var en af mine veninder meget kreativ i sit brunch-arrangement i anledning af sin 18-års, så jeg sugede til mig med gode idéer. Man kan både spise den til morgenmad, til brunch og til dessert og hvis man i forvejen har noget rabarberkompot til at stå i køleskabet er anretningen lavet på under 5 minutter. Her kommer hele opskriften på både rabarberkompotten og selve glassene.

Ingredienser:
2 store æbler
5-6 rabarberstænger
3-4 dl vand
2 vaniljestænger

400- 500 g. Græsk yoghurt 2%
80 g. Blåbær
½ dl Græskarkerner
Evt. lidt sirup

Sådan gør du:


Skær rabarberne i tern på størrelse med en halv tommelfinger.


Gør ligesådan med æblerne.


Begge ingredienser kommes over i en gryde med vandet.


Nu udkernes vaniljestængerne og tilsættes derefter.


Stilken giver også meget smag fra sig og kan altid fiskes op bagefter.


Nu skal det koge i op til 30 minutter med lukket låg under middelvarme indtil kompotten er udkogt.


Når den er kølet af hældes den på glas.


Nu kan man enten vælge at beholde det i køleskabet og servere det med is, kage eller spise det rent senere hen eller man kan hive den græske yoghurt frem og rører kompotten heri.


Til glassene skal ca. halvdelen af rabarberkompotten anvendes, så der bliver en lille portion tilbage.


Når kompotten og yoghurten er godt sammenblandet, tilsættes siruppen evt. og blandingen hældes over i små glas. Der pyntes med blåblær og græskarkerner.


Sættes på køl indtil servering. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar