Det er virkelig skønt at det endelig er ved at blive rigtig
sommer. Og ingen sommer uden rabarber! – vi har dem selv i haven og har også
flere gange modtaget nogle bundter i ”Årstiderne” som vi er begyndt at få et
par gange om måneden. Jeg havde aldrig selv tænkt tanken om at kombinerer den
drøje græske yoghurt med den syrlige og til tider søde rabarberplante. Men
heldigvis var en af mine veninder meget kreativ i sit brunch-arrangement i
anledning af sin 18-års, så jeg sugede til mig med gode idéer. Man kan både
spise den til morgenmad, til brunch og til dessert og hvis man i forvejen har
noget rabarberkompot til at stå i køleskabet er anretningen lavet på under 5
minutter. Her kommer hele opskriften på både rabarberkompotten og selve
glassene.
Ingredienser:
2 store æbler
5-6 rabarberstænger
3-4 dl vand
2 vaniljestænger
400- 500 g. Græsk yoghurt 2%
80 g. Blåbær
½ dl Græskarkerner
Evt. lidt sirup
Sådan gør du:
Skær rabarberne i tern på størrelse med en halv
tommelfinger.
Gør ligesådan med æblerne.
Begge ingredienser kommes over i en gryde med vandet.
Nu udkernes vaniljestængerne og tilsættes derefter.
Stilken
giver også meget smag fra sig og kan altid fiskes op bagefter.
Nu skal det koge i op til 30 minutter med lukket låg under
middelvarme indtil kompotten er udkogt.
Når den er kølet af hældes den på glas.
Nu kan man enten vælge at beholde det i køleskabet og
servere det med is, kage eller spise det rent senere hen eller man kan hive den
græske yoghurt frem og rører kompotten heri.
Til glassene skal ca. halvdelen af rabarberkompotten
anvendes, så der bliver en lille portion tilbage.
Når kompotten og yoghurten er godt sammenblandet, tilsættes siruppen evt. og blandingen hældes over i små glas. Der pyntes med blåblær og græskarkerner.
Sættes på køl indtil servering.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar