I læseferien er jeg blevet helt vild med figner. Figner i
alle afskygninger. Tørrede figner, figenruller, figner med mel og ikke mindst
cremet figenpålæg. Første gang jeg smagte det var lidt af en tilfældighed. Jeg
var i Føtex Food for at handle til aftensmad og kommer så til at gå forbi
marmelade afdelingen (den lå nemlig lige ved siden af mysliafdelingen). Her
finder jeg så ”frugtpålæg” stående på en hylde i samme øjenhøjde. Den røg fluks
i indkøbskurven og en halv dag efter var kun ¼ tilbage. Det koster ikke mere
end 24 kroner, men det smager som om det har kostet et formue. Da jeg kom hjem
spiste jeg det nemlig sammen med græsk yoghurt – og hvilken oplevelse. Sødmen
fra frugtpålæggen og den sure, drøje yoghurt var et dejligt match. Ikke kun
pga. smagen, men frugtpålæggens cremede, næsten peanutbutter-agtige konsistens
var helt uimodståelig i sammenspil med den lidt mere flydende, men stadig let
faste yoghurt. Jeg var sikker på at en hjemmelavet udgave ville være endnu
bedre.
Ingredienser:
80 g. abrikoser
80 g. stenfri svesker
150 g. figner
3 dl kogende vand
Sådan gør du:
Kom fignerne i blød i det kogende vand, og vent 30 minutter.
Kom nu de andre ingredienser i en blender og kom derefter
også fignerne samt lidt af ”figenvandet” i.
Der blendes indtil konsistensen er cremet og smørbar.
Så skal det over i et glas, hvorefter det kommer i
køleskabet til opbevaring.
Det kom meget til at ligner det man køber i Føtex, både med
udseendet men mest af alt med smagen.
Det spises på ristet rugbrød eller som jeg gjorde, på græsk
yoghurt med mysli, friske bær, druer og kokos.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar