søndag den 27. januar 2013

Hindbærcreme på nøddebund


Denne kage er et udmærket forsøg på en efterligning af en kage jeg engang fik i sommers hos nogle af familiens gode venner. En nøddebund med frugtcreme og friske bær. På en sommerdag er den perfekt på terrassen, men tro mig når jeg siger at den også var meget tiltrængt i går aftes. Den er meget enkel og ligetil. Den er sund og så er den meget smuk at servere. Smagen ikke mindst, er svær at glemme.

Ingredienser til 4 personer:
2,5 dl. Hasselnødder
1 dl. Mandler
1,5 dl. Valnødder
6 æggehvider
1 dl. Sukker
200. g hindbær
3 tsk. vaniljepulver
4 dl. græsk yoghurt 2%
Frugt og mandler til pynt

Sådan gør du:

Pisk æggehviderne i ca. 2 minutter med et elektrisk piskeris. Tilsæt sukker så massen bliver til guf.


Blend alle nødderne i en blender


Vend nøddepulver i guf-massen.


Fordel cremen på en bageplade i den ønskede form. Den skal være ca 2 cm. høj.  Kom den i ovnen i 10-12 minutter til den er gylden brun.


Hindbærrene piskes med et piskeris når de er optøet. Derefter tilsættes den græske Yoghurt og vaniljepulver og ingredienserne blandes godt sammen.


Når nøddebunden er afkølet fordeles hindbærmassen herpå.


Den friske frugt (i mit tilfælde ananas, hindbær og druer) skæres i små bidder og fordeles på kagen. 


Derefter de honningristet mandler.


Voila! En sund dessert der smager FANTASTIK. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar