Jeg troede at brødet ville få form som en stor vaniljekrans
eller en kæmpebagel. Det var det der var hensigten, men sådan blev det ikke. Kransen
blev et brød. Ikke at jeg klager, for det smagte godt, men der var alligevel en
hvis skuffelse over at løfte grydelåget inde i ovnen og se en sammenvokset
krans. Så huskede jeg: Det er det indre der tæller. Godt at jeg huskede det.
Det indre var fantastisk. Med både lakridspulver, honning, solsikkekerner,
rugmel og fint Ølandshvedemel blev brødet et af de bedste jeg nogen sinde har
bagt. Oveni blev det bagt i stentøjsgryden, så skorpen havde fået en perfekt
sprødhed. Lige meget hvad man bager i gryden, vil resultatet blive bedre end
bagerens (også bedre end Emmerys og nr. 24). Derfor har jeg valgt ikke at
opgive de ingredienser jeg brugte, men derimod opfordre til at man prøver sig
frem.
Ingredienser:
Dejopskrift efter eget valg fx denne her
Grydeform
Sådan gør du:
Lad dejen være hævet i 24 timer i køleskabet inden du
forsigtigt lægger dejen i en cirkel. Her skal den hæve yderligere 3 timer.
Så sættes gryden med dejpølsen i ovnen og bages i 50
minutter ved 200 grader. Husk at ovnen skal være kold inden du sætter den ind.
Fantastisk resultat!
– luftigt og sprødt, og en smugle sødt
pga. lakridsen.
Frys gerne det halve ned, for når det bliver opvarmet igen, kommer skorpen for alvor til sin ret.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar