I to uger skal der bo en tysker hos mig. Hun kom i mandags,
så selvfølgelig skulle der laves kagebord til dem (de er en gruppe på 10). Da
vi var i Tarmstedt sidste måned havde de linet op med gulerodskage, appelsin-
cheesecake, bærmuffins, chokoladekage og sveskekage. Selvom det meste var købt
hos bageren var det en dejlig velkomst og lige hvad jeg trængte til efter seks
timers tog. Min tanke var at jeg ville prøve en ny kage men alligevel gik endte
med den sikre: bananmuffins med chokolade og glasur. Kedeligt – ja, men meget
lækkert. To andre danskere havde også været i køkkenet og havde derfor medbragt
en ”snakskbombe”, som jeg kalder den. En kanelsnegl som kage – fantastisk
opfindelse. De samme ingredienser, men man slipper for at rul og skær. GENIALT.
Mængden af snask var perfekt og konsistensen var svampet og luftig. 4 dage
efter fik jeg chancen for at bage igen og besluttede derfor at introducere den
til 1.s.
Ingredienser:
Til dej:
750 g. mel
1 tsk salt
400 g sukker
7 tsk bagepulver
6 dl mælk
5 æg
2 spsk vaniljesukker
250 g smør
Til snask:
400 g smør
500 g brun farin
3 spsk kanel
mandelfalger til drys
Kom mel, salt, sukker, bagepulver og vaniljesukker i en skål
Tilsæt de 5 æg og mælken
Smelt smørret i en gryde og held det (under omrørring)
sammen med resten af ingredienserne.
Til snasken kommes smør, brun farin og kanel over i en
mindre skål.
Rør det sammen til det bliver en cremet masse.
Held dejen i en bradepande.
Kom snasket oven på dejen i store klatter.
Rør rundt så snasket ligger under dejen og drys med mandelflager.
Bag den i en 200 graders varmluft ovn i 30 min.
Vær
opmærksom på at den godt kan blive meget brun på toppen inden den er færdig
indvendig. Derfor er det en god ide at lægge søvpapir over efter halvdelen af
tiden er gået.
Den tages ud og afkøles. Spises med creme fraiche. hmmmm
Ingen kommentarer:
Send en kommentar