Det kan være svært at finde en god mango i supermarkedet på
denne årstid, men hvis man står længe nok og trykker på de små grøn-røde og
ovalformet frugter, kan man være heldig at få fingrene i én der er næsten
moden. Hvis man så, når man kommer hjem, lægger den i køkkenvinduet i en dags
tid eller to, vil den blive lækker cremet og moden. I går købte jeg to mangoer,
men eftersom at de ikke er helt modne endnu og de ligger der og ser utrolig
fristende ud, besluttede jeg at bage dem i ovnen. Den umodne smag forsvinder
nemlig, så snart de bliver varme. Jeg valgte netop denne opskrift, fordi vi
forvejen havde en masse mandler og selvfølgelig fordi den smager dejligt.
Ingredienser:
1 vaniljestang
40 gram smuttede mandler
4 spsk. Rørsukker
50 g. smør + lidt ekstra til stegning af mangoerne
1 æg
2,5 spsk. Hvedemel
2 mangofrugter (ca. 450 g,)
Evt 6-8 mandler til drys
Sådan gør du:
Skrab vaniljekornene ud af stangen.
Blend mandler sammen med sukker og vaniljekorn
Tilsæt smør og æg og blend igen, til massen bliver homogen.
Kom cremen over i en skål og vend melet i.
Skær mangoen i skiver.
Smelt lidt smør på en pande under kraftig varme og lad
mangoerne steege i 3 minutter.
Fordel mangoerne på et ovnfast fad og smør cremen ned over.
Efter ca. 20 minutter ved 200 grader i ovnen, er mandellåget
blevet fast og gyldenbrunt.
Desserten serveres imens den er lun.
Det sprøde låg og den cremede mango var fantastiske komponenter.
Den kommer bedst til sidt fulde med koldt creme fraiche
eller flødeskum, men græsk yoghurt kan være et glimrende alternativ his man vil
være sund.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar