Det har aldrig været sagen med Alt for damerne og Femina. I
det hele taget ikke blade og magasiner, men når der er ekstra tillæg om noget
jeg syntes er spændende, kan jeg ikke holde nallerne væk. I går var det Alt for
damerne der blevet revet ned fra hylden, men kun fordi der var et ekstra
tillæg om ”brød, kager og boller”, som virkelig bare talte til mig. Jeg har endnu ikke åbnet selve bladet, men tilllæget
er blevet studeret i dybden og opskrifterne skriger næsten alle sammen efter at
blive afprøvet. Specielt en rabarber-marcipan-kage og denne
havregrynsbolle-opskrift løb mine tænder i vand over. Jeg er sikker på at der
kommer et indlæg om rarbarberkagen til sommer når vores rabarber på terrassen begynder
at se spiselige ud. Indtil da, må i leve med disse nærende
havreboller, som både er lette, luftige og lune, lidt luksuriøse og latterligt
lækre.
Ingredienser:
5 dl havregryn
8 dl vand
1 dl hørfrø
1 kugle gær på størrelse med en hasselnød
2,5 tsk. groft salt
150 g. rugmel
1 dl solsikkekerner
1 tsk. brunt farin
1 tsk. brunt farin
80 g. ølandshvedemel (valgfrit – kan erstattes af hvilken
som helst anden slags halvgroft mel)
ca. 650 g. hvedemel
Sådan gør du:
Opløs gær i vand og tilsæt havregryn.
Samt salt og brun farin.
Derefter solsikkekerner
Rør nu godt rundt og tilsæt melsorterne under omrøring. Kom
nu dejen i køleskabet i mindst 8 timer, evt. natten over hvis den slås ned om
aftenen.
8 timer senere eller dagen efter formes dejen til boller i
ønsket størrelse. Der bliver ca. 20 stk.
Glem ikke at rulle dejbollerne i grovvalset eller almindelige finvalset
havregryn.
De bages i en varmluftovn på 220 grader i 13 minutter, til
de lyder hule når der bankes på bunden.
De smagte fantastisk og jeg anbefaler at købe Femina til
alle der mangler inspiration til søde desserter og velsmagende brød.
God appetit og velbekomme. Så kan dagen kun blive god.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar