søndag den 24. februar 2013

Gulerodsboller med græskarkerner


Jeg har ikke fulgt nogen opskrift, for jeg fik aldrig fat i den. Har prøvet så vidt muligt at efterligne en bolle jeg så i en børnehave i Højbjerg og det er lykkedes ret godt, men hvis noget skal gøres anderledes til næste gang, ville jeg forøge mængden af græskarkerner. Bollerne er helt fantastiske gode når de er lune og nybagte, helst uden pålæg, da de er så meget i selv. Både saftige, sprøde og lidt søde af saften fra gulerødderne. Vi spiste et helt brød som tilbehør til aftensmaden, da det det var helt friskbagt og dampende.

Ingredienser:
15 g. gær
2 dl koldt vand
2 dl græsk yoghurt eller alm naturel
1 spsk. honning
2,5 tsk. groft salt
5 groft revet gulerødder (ca. 300 g.)
1 dl hørfrø
1 dl græskarkerner
2 dl kogende vand
2 dl havregryn (gerne grovvalset)
200 g. groft mel efter eget valg
100 g. ølandshvedemel
400 g. hvedemel

Sådan gør du:


Gær opløses i det kolde vand hvorefter yoghurt og olie tilsættes.


Derefter opløses honningen i væsken og salt tilsættes.


Gulerødderne rives groft.


Alle kerner og frø røres i massen, hvorefter gulerødder, havregryn og det kogende vand røres med rundt.


Nu kommes melet i lidt efter lidt indtil dejen er fast med stadig meget klistret som på billedet. I fem timer skal dejen nu hæve. Gerne ved stuetemperatur. Natten over går også fint, men sørg da for at komme den i køleskabet i stedet.



Efter hævningen formes bollerne med en ske. Her er det vigtigt at luftboblerne fra dejen ikke slås i stykker, vær derfor forsigtigt.


De efterhæver i mindst en time med et klæde over, og kommes derefter i en 200 graders varm varmluftsovn i 30 minutter til de er gyldenbrune på toppen.


Jeg lavede både brød og boller da portionen er forholdsvis stor. Det smagte dejligt begge dele.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar