Jeg er moodmaker i årets
musical. Hende der står for at bringe godt humør og kage til alle skuespillere
og medvirkende. I går holdte de generalprøve og i denne anledning var jeg
blevet bedt om at lave en sørøverkage. Og ikke en hvilken som helst
sørøverkage, en Jack-Sparrow-hatte-kage. Yep. Det lyder umiddelbart rimelig
kompliceret… Det var det ikke, det var stort set umuligt. Jeg fik stukket en
opskrift i hånden, men der var ingen vejledning til hvordan jeg kunne lave
selve formen som en hat. Men jeg kastede mig ud i det, og udkommet blev 2
bradepander og 2 runde kageformer fyldt til renden med chokoladekage. Derefter
begav jeg mig ud i at skære den og stable de enkelte dele ovenpå hinanden. Fondanten
gik FULDSTÆNDIG galt – møgirriterende, men heldigvis havde jeg to hjælpere der
bevarede den gode stemning. Til sidst måtte jeg droppe fondanten og erstatte
det med marcipan, hviket da var 100 gange mere lækkert. Her kommer opskriften
og jeg undskylder på forhånd den manglede billedvejledning hvilket skyldes min
utilfredshed og skuffelse undervejs i processen.
Ingredienser:
Til kagen
1200 g. sukker
1000 g. mel
10 æg.
10 spsk. kakao
10 tsk. vaniljesukker
12 tsk. bagepulver
700 g. margarine
6 dl mælk
Til smørcreme:
125 g flormelis (ca. 2½ dl)
3 spsk. kogende vand
250 g blødt smør
Til overtræk
1800 g. marcipan til overtræk
150 g. kakaopulver
1 fjer
Sådan gør du:
Bland sukker, smør og mel i en stor skål, den størtste du har.
Tilsæt æg, som er blevet slået ud i en anden skål inden.
Derefter bagepulver og vaniljepulver.
Kakapulver og mælk piskes i.
Derefter puttes dejen i en bagepapirsbeklædt bradepande (ca. 30 x 40 cm)
Den bages ved 175 g forvarmet ovn i ca. 25 - 30 min - vigtigt at den er gennembagt!
Kagerne skæres. Jeg gjorde det at jeg skar hver
bagepladekage over på midte og lavede en halvmåne som siderne på hatten.
De to kageformekager lagde jeg oven på hinanden med den
største nederst, dog skar jeg lige lidt af toppen så den lille kunne stå fast.
Nu kommer vi til smørcremen. Her starter du med at rører flormelis
og vand sammen.
Derefter piskes det bløde smør I glasuren lidt efter lidt
indtil konsistensen er jævn og føltes som fast smør. Denne creme skal i mellem alle lag der rører hinanden.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar