I mine øjne har spinat altid været en voksenspise. Det er så
utroligt sundt og grønt og så har det en rig duft af, ja…sundhed! Jeg har
derfor altid været lidt skræmt at denne grøntsag. Dog har jeg efter at have eksperimenteret
lidt mere med den i køkkenet, fundet frem til at den er meget harmløs. I næsten
alle mine tærter og også i pastaretter og indbagt laks anvender jeg frossen
spinat, og dette med lige stor begejstring hver eneste gang. Så hvorfor ikke
kombinere min absolutte livret med frossen spinat?. Brød og spinat sammen, det
burde ikke kunne gå helt galt. Opskriften er nem og hurtig, så hvis du finder
ud af at du gerne vil have det til frokost, og det allerede er sidst på
formiddagen, kan det snildt nås endnu.
Ingredienser: (2 brød + 8 store boller)
900 g. hvedemel
50 g. gær
6,5 dl vand
2 tsk. salt
1 tsk. Honning
2/3 dl olivenolie
450 g. frossen spinat
Sådan gør du:
Når det er opløst, tilsættes olien hvorefter mel blandes i.
Kom spinaten over i en lille gryde og lad det blive blødt.
Kom det derefter direkte over i dejen og ælt det indtil den bliver jævn.
Kom det derefter direkte over i dejen og ælt det indtil den bliver jævn.
Stil den til hævning i sturetemperatur i 1,5-3 timer.
Form nu dejen til boller, flutes eller brød og kom den over
på en bradepande beklædt emd bagepapir. Her skal dejen efterhæve i 30 min.
Tænd nu ovnen på 200 grader, pensl med mælk, æg eller kaffe
og kom pladen i ovnen i 45 min. Alt efter form og størrelse.
Det er allerbedst helt nybagt, men dagen efter er det stadig
svampet og luftigt. Eksperimentér gerne med græskarkerner, solsikkefrø eller
grovmalet mel.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar