Bedre kendt som den ultimative fødselsdagskage. Hver fødselsdag de sidste
15 år har jeg lavet chokoladekage sammen med min tvilling og min farmor. Den blev
skåret firkanter og dekoreret som en lokomotiv med vogne. Hertil anvendte vi lakridskonfekt
og lakrdispiber som hjul, skorsten og vinduer. Derfor er det noget så nostalgisk at stå og røre denne dej sammen
igen. Dog var det ikke til mig denne gang, men den uskrevne regel når man laver
kage til en anden er, at man altid laver en lille ekstra kage til sig selv, så
det gjorde jeg selvfølgelig. Den smagte herligt, og med et fint lag flormelis
og selvfølgelig en god klat creme fraiche til, kan det næsten ikke blive bedre. Jo, så skulle det lige være en kop the fra Perchs tea house, måske en Rooibos Vanilla?
Gennem årene har jeg eksperimenteret med at forbedre kagen, hvilket jeg mener er lykkedes okay godt. Jeg tilsatte lidt appelsinskal, nogle chokoladestykker og valrhona kakaopulver og wupti - 10 gange mere velsmagende.
Gennem årene har jeg eksperimenteret med at forbedre kagen, hvilket jeg mener er lykkedes okay godt. Jeg tilsatte lidt appelsinskal, nogle chokoladestykker og valrhona kakaopulver og wupti - 10 gange mere velsmagende.
Ingredienser:
60 g. Kakaopulver
1 ½ dl vand
175 g. Smør
350 g. Sukker
3 æg
250 g. Mel
1 tsk. Bagepulver
½ tsk natron
1 tsk vaniljesukker
1-1 ½ dl mælk
ca. 2 gode håndfulde mørk chokolade
Sådan gør du:
Vand og kakao røres glat.
Nu blandes natron, bagepulver, vaniljesukker og mel og hældes derefter over i skålen, og piskeriset skal nu bruges til at gøre dejen glat og fin.
Kun hvis der er behov for det fordi dejen er for fast, tilsættes en deciliter mælk. Hvis man føler for det, kan der også hakkes noget mørkt chokolade, gerne meget groft. Det er også supergodt med revet appelsinskal eller orangechokolade.
Når den er helt afkølet skal den pyntes. Som skrevet er den nemme udvej at drysse lidt flourmelis hen over, men man kunne også kaste sig ud i noget lidt mere avanceret med fx. marcipan, nougat, glasur og/eller krymmel. Eller hvad med lakridskonfekt?
Den revner altid på toppen, hvilket giver den et meget overdådigt look. Det er ligesom om, at lidt af dens indre bliver afsløret, men alligevel ikke helt. Man får i hvert fald lyst til at sætte tænderne i den med det samme, og husk nu at den smager bedst varm. MED CREME FRAICHE.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar