Helle for en helle. Kan ikke rigtig komme på andet der kunne
indlede dette indlæg bedre. Det er præcis sådan det føles når den efter en tur
i ovnen kommer dampende og duftende ud og tager alt opmærksomheden fra hvad der
ellers måtte foregå i huset. Især de rigtige hellefisk. Ikke dem der købes i fryseafdelingen
i supermarked, men dem der købes af en fiskemand. Tidligere i dag var jeg oppe
for at handle og selvom der stod tærte på indkøbslisten endte det med at hellefisken kom med hjem. Det er simpelthen umuligt at gå forbi fiskemanden! Han står der jo kun én gang om ugen. Følte mig meget heldig. Og endnu mere heldigt er
det, at vi kender den absolutte fiskeret. Fiskeretten. Hellefiskeretten. Den med
mandler. Den med pesto. Den med cherrytomater og den med løg. Alle disse smukke
ingredienser blandet til én kæmpe sundhedsbombe der smager tusind gange bedre end
alt det søde fra slikskabet. Her kommer den:
Ingredienser:
4-5 rødløg
1 bakke cherrytomater
1,5 dl mandler
700 g hellefisk
½ glas pesto af valgfri slags (gerne basilikum, men tomat er
også glimrende)
salt og pepper
Sådan gør du:
Læg hellefisken over på et ovnfast fad og hak rødløgene. Kom gerne hvidløg til hvis det behager dine smagsløg.
Hak derefter også tomaterne.
Hak mandlerne groft.
Smør et jævnt lag pesto ud oven på fisken hvorefter der
drysses med salt og pepper. Her har jeg lavet halvdelen af fisken med tomatpesto
og den anden med basilikum.
Kom tomater og (de fleste) hakkede løg ved.
Til sidst strøgs mandlerne hen over samt resten af løgnen. Nu skal det i ovnen
i ca 45 min ved 200 grader varmluft. Sæt gerne fadet længere ned i ovnen når
halvdelen af tiden er gået for at undgå at løgnene bliver brændte.
Efter 45 minutter tages retten ud af ovnen.
Den spises gerne med pestopasta og broccoli. God appetit.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar