Første gang jeg lavede retten var for præcist ét år siden, dagen efter den første
elevfest på min efterskole. Efter hver en sådan fest følger man sig træt og har nogle gange også tømmermænd. Men denne dag måtte de
gemmes væk, for en veninde og jeg havde påtaget os ansvaret for aftensmaden. Det
skulle ikke være superkompliceret men samtidig skulle det være repræsentativt
og delikat. Retten skulle bestå af
indbagt laks og spinat. Eftersom ingen af os havde prøvet det før, gik det
langsomt fremad, men i sidste ende blev resultatet helt og aldeles
uimodståelig. Butterdejen havde den perfekte sprøde konsistens. Ledsaget af den
salte laks og spinaten indeni skabes der en utrolig lethed samt en intens
smag af fisk og spinat. Set i betragtning af at det var tømmermændsspise, kunne vi ikke være mere
stolte, da den sidste laks blev taget fra fadet. Siden den dag har jeg lavede retten
utallige gange. Den er perfekt som gæsteret sammen med en god salat og en spændende pastaret.
Ingredienser:
½
lime
1
tsk, mel
500
g. fossen helbladet spinat
3
butterdejsplader
1
dl fløde
salt
og pepper
1
æg
Sådan
gør du:
Start
med optø spinaten, enten ved at komme det i en gryde/pande og dampe det, eller
lægge det ud på køkkenbordet et par timer i forvejen. Begge dele virker fint. Når
den er optøet sies overskudsvandet fra i en si, hvorefter spinaten kommes over
i en pande.
I
panden tilsættes der mel og lime
Der røres rundt indtil spinatmassen er
blevet tyk, og når den er blevet det, stilles den til afkøling.
Nu
fordeles spinaten på de tre dejplader, i midten af dejen.
Laksen
skæres i passende skiver og lægges ovenpå spinaten.
Der
pensles over det hele, de bliver ridset med en kniv et par gange hen over
midten og kommes derefter i ovnen i 30 min. Ved 200 grader.
Efter
30 min. når de ser flotte og gyldne ud,
tages ud af oven og køler af på en rist i 5-10 min. før servering.
Den er perfekt som gæsteret sammen med en god salat og en spændende pastaret. Et madbrød ville også gøre det godt, faktisk lavede jeg selv et oliven-pesto madbrød der fik tungen til at smelte. God appetit.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar