torsdag den 2. maj 2013

Avokadosmoothie med ingefær


Her kommer endnu en smoothie opskrift. Efter hindbærsmoothien jeg lavede for et par dage siden har, min hjerne arbejdet på højtryk for at finde på nye smoothieopskrifter med ligeså meget god smag i.  En typisk model er den med hindbær, den med mango og banan eller den med appelsin, men så snart vi snakker avokadoer bliver det straks værre. Ifølge mig er frugten undervurderet. Derfor blev det til en avokado-ingefær-smoothie. Frugten har en fantastisk cremede konsistens, man bliver hurtigt mæt af at spise dem og så indeholder den enkeltumættet fedtsyrer som betyder at den beskytter mod hjertesygdomme. Ud over at forebygge sygedomme indeholder den samtidig masser af B6-vitaminer som giver et sundt nervesystem og mindsker risikoen for depression og kronisk træthed. Med andre ord er avokadoen en vidunderfrugt som fra nu af skal dyrkes meget mere end før hen.

Ingredienser:
4 æbler
30 g. frosne hindbær
2 avokadoer
2 vaniljestænger
2 spsk. revet ingefær
1/2 presset citron
1 dl kokosmel
6-8 isterninger
½ dl græsk yoghurt
1 dl letmælk

Sådan gør du:


Find frugt og grønt frem på bordet


Skræl æblerne, skær dem i skiver, pil skrællen af avokadoen og fjern stenen.


Kom bær, æbler og avokado op i en blender.


Riv ingefæren og udkern vaniljestængerne og tilsæt begge ingredienser.


Kom nu græsk yoghurt og citronsaft i og blend.


Sørg for at rør godt rundt undervejs. Isterningerne kommes i og hvis massen er for tyk tilsættes mælken også. Blend godt, til det hele har en cremet og flydende konsistens.


Hæld det i et glas og drys med kokosflager.


Sammen med kokosflagerne kom jeg blåbær på.


Smoothien smagte herligt. Sødmen fra kokossen, syrligheden fra citronen og friskheden fra ingefæren kombinerede med den cremede konsistens gør smoothien helt unik. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar