Denne kage minder meget om ”banankage med marcipan og
birkes”, som jeg postede på bloggen i juni. Jeg savnede sådan en luftig kage
efter kæmpe bomben (jubilæumskagen) og besluttede derfor at lave en lille variation
af min mors yndlingskage, banankagen. Haven er fyldt med lækre modne solbær så
hvorfor ikke kombinere de friske og syrlige bær med den milde smag af banan og
marcipanens sødme? – det gjorde jeg altså og resultatet er lige til en
anbefaling. Kage blev både luftig og rig på smage, samtidig med at den var
frisk og sommerlig. Så skader det smukke og indbydende udseende vel heller
ikke.
Ingredienser:
200 g. smør
300 g. sukker
250 g. marcipan
2 spsk. Vaniljepulver
1,4 tsk. Bagepulver
3-4 æg
300 g. mel
5 modne bananer
½ dl birkesfrø
½ dl mælk
1 dl solbær
150 g. god mørk chokolade
Frosting:
130 g. smør
250 g. flormelis
skallen af 1 citron
1 vaniljestang
½ dl græsk yoghurt
Sådan gør du:
Pisk smør og sukker til massen er homogen.
Tilsæt marcipan og pisk igen. Derefter vaniljepulver, bagepulver, æg og bananer og der piskes yderliger.
Til sidst kommes mel og birkesfrø i og evt. mælk hvis dejen
er for tyk. Hæld så kagen over i en kageform svøbt i bagepapir og stik
solbær og grofthakket chokoladestykker ned i dejen.
Nu skal den i ovnen i ca. 40 minutter på 200 grader til der
ikke er mere dej på gaflen når du stikker i den.
Frostingen skal nu laves. Først piskes smør og flormelis
hvorefter resten af ingredienserne tilsættes lidt ad gangen. Når massen er
homogen kommes den i køleskabet så den kan blive stiv og smørbar.
Uhmm hvor var den god.
Når kagen er afkølet smøres den med citron frosting og pyntes med jordbær, hindbær og solbær på toppen.
Den var perfekt indeni. lækker og fugtig men stadig utrolig luftig. Værsgo'
Ingen kommentarer:
Send en kommentar