Det sidste halve århundrede har min far hver dag d. 19
december holdt fødselsdag. De sidste par år har jeg bagt kage til hans arbejde,
og i år var ingen undtagelse. Egentlig havde jeg bestemt mig for den gode gamle
chokoladekage, men da jeg forleden sad og stalkede blogge, faldt jeg over denne
opskrift på brownies med jordbær. Kombinationen af de søde jordbær og mørk
kakao, samt den cremede flødeskum var svær at modstå, og egentlig så opskriften
super ukompliceret ud. Der findes mange kombinationer på brownies og man kan
bare lave den man er mest vant til, men denne opskrift er glimrende til. Mine
fars kollegaer syntes i hvert fald godt om dem. Det kunne også være et
glimrende alternaiv til dessert juleaften, for dejen fungerer også fint med
mandler i. I vores familie er vi nogle der mener at risalemende under ingen omstændigheder kan udskiftes, så det bliver nok
ikke tilfældet her, men har vi aftalt at lave dem d. 23 i
stedet. Her kommer opskriften.
Ingredienserne: (til 20 kager)
6 æg
350 g smør
250 g. Mel
200 g mørk chokolade
200 g hvid chokolade
450 brun farin
4 spsk. vaniljesukker
20 jordbær
200 g. fløde
2 tsk. salt
evt. nødder
flormelis til drys
Sådan gør du:
Smelt det mørke chokolade og smøren i en gryde.
Derefter kommes brun farin og æg i, og det bliver nok en del
nemmere med en ordentlig skål nu. Det gør ikke noget at der stadig er lidt sukker i bunden fra farinet, for det gør at brownien får en sprød karamelliseret bund når den kommer ud af ovnen.
Kom nu salt og vaniljesukker i, hvorefter du tilsætter mel
....og derefter den hvide chokolade der er blevet
hakket eller brækket i en i små stykker.
Når den ser jævn ud hældes dejen over i et stort fladt fad
og kommes i en 175 grades varmluft ovn.
Her bages den i 30 min til den er gennembagt og ikke
flydende længere.
Når kagen er kølet af tager du en kop og former 20 runde
kager i kagen.
Jorbærene skylles og skæres.
Flødeskummet piskes, kommes i en sprøjtepose og sprøjtes på jordbærrene.
Kagerne drysses med flourmelis.
Ét efter ét placeres alle jordbær på hver sin kage.
For at være helt ærlig, så smagte jeg dem aldrig selv. Jordbærrene, flødeskummet og kagen smagte jeg seperat, og det var en god oplevelse. Held og lykke. Hvis du er i tvivl, er de helt klart værd at kaste sig ud i.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar