Lagkagehuset er åbnet i Bruunsgade i Århus. Det er ellers
ikke fordi gaden råber efter nye bagere og spisesteder, eftersom både Føtex
bageren, Emmerys og Schweizer bageren samt 2x Kählers og Nordisk spisehus
allerede dominerer på en af Århus’ mest populærere gader. Jeg har allerede
besøgt huset 3 gange og smagt spandauere, hindbærsnitter, salater og
rugbrødsbrud med chokolade. Vinderen må blive rugbrødsbrudene. De var
fantastiske. Den sprøde skorpe af hakkede mandler kombinerede med sødmen fra
chokoladen og mæthedsfornemmelsen fra kernerne udgjorde et mesterværk uden
lige. Før har jeg prøvet at lave rugbrødsbrud med rosiner, hvilket blev en
succes så hvorfor ikke prøve med chokolade? Det kan umuligt gå galt.
Ingredienser:
Fordej:
200 g. hvedemel
200 g. rugmel
15 g. gær
3,5 dl koldt vand
Kerner i blød:
150 g. knækkede rugkerner
100 g. hørfrø
70 g. solsikkekerner
5 dl kogende vand
Æltning af fordejen:
220 g. mørk chokolade (halvdelen kan erstattes af hvid)
15 g. salt
5 g. sirup
2 tsk. kakaopulver
hasselnødder eller mandler til drys.
Sådan gør du:
Ælt alle ingredienser grundigt sammen til en fast dej og lad
den stå med et plastiklåg eller et klæde over natten over.
Dagen efter sættes kerner og frø i blød i mindst halvanden
time.
Denne proces er vigtig da kernerne er meget hårde.
Imens kernerne er blød hakkes chokoladen.
Kernerne tilsættes i dejen og æltes godt ind i.
Kakao, chokoladestykker, salt og sirup æltes også i.
Form dejen til små hapsere og sørg for at hænderne er dækket
i vand hele tiden så den klistret dej ikke sætter sig fast.
Vend dejklumperne i hakket hasselnødder eller mandler og sæt
dem i ovnen på 250 graders varmluft med et vandbad lige under så der opstår
damp i ovnen. 5 minutter efter de er blevet sat ind skrues ovnen ned på 200
grader og de bages i 35-40 minutter.
Så skal de smages. Sprøde uden på og fugtige inden i.
Denne kommentar er fjernet af forfatteren.
SvarSletFantastisk opskrift. Det er en "keeper" :-)
SvarSletHvor mange boller får man ud af en portion?
SvarSletKan jeg ikke lave dejen nu når den skal bruges i aften???
SvarSlet