Smid aldrig gamle eller uinteressante kagerester ud. De kan
sagtens genbruges til enten romkugler eller træstammer og hvem elsker ikke en
saftig romkugle eller en blød træstamme med marcipanovertræk?. Det kræver
næsten ingen ingredienser og er faktisk rimelig nemt hvis bare man er ejer af
en blender. Som i nok kan gætte kom mine kagerester fra jubilæumskagen, så mine
træstammer bestod altså af chokoladekage, nødde-marengsbund og et lille stykke
hindbærkage. Man kan justere ingredienserne alt efter hvilke kagerester man
bruger, for er det en brownie skal der nok ikke mere kakao i, og hvis der ikke
er nødder i, kan der tilsættes lidt mandler. Kun fantasien sætter grænser. Mine
kom til at smage rigtig lækkert, hvilket kun kan skyldes alle de smagsprøver...
Så HUSK at smag til, så bliver de altså bedst.
700 g. kagerester
1 glas hindbær/jordbær syltetøj (200 g.)
1,5 spsk. Romessens
1 dl kakaopulver
80 g. marcipan
2 dl havregryn
1 dl solbær (kan udelades)
Flourmelis til marcipanen når den skal rulles ud
Derudover skal du bruge 180g. marcipan til overtræk og 150 g. chokolade til
dyppelse af enderne
Sådan gør du:
Find dine kagerester frem
Smuldr dem i en blender og tænd på start og tilsæt lidt efter lidt solbærene.
Når kagen er nogenlunde smuldrede tilsættes syltetøjet lidt
efter lidt og derefter marcipan og til sidst kakao og romessens.
Nu rulles kagemassen til pølser og kommes i køleskabet.
Imens rulles marcipanen ud på et tyndt lag af flormelis til
en tykkelse på 3 minimeter. Når den er rullet, tages kagepølserne ud af køleskabet
og marcipanen foldes fint omkring den.
Derefter sættes de på køl igen hvorefter chokoladen koges.
Når chokoladen er flydende dyppes eller smørres den på enderne af
marcipan-rullerne.
Når chokoladen er stivnet i køleskabet er de færdige. Måske
er det ikke den pæneste kage, men det har heldigvis ingen indflydelse på
smagen.
<a href="http://www.bloglovin.com/blog/10455421/?claim=bmu8xj7megk">Follow my blog with Bloglovin</a>
Ingen kommentarer:
Send en kommentar