Som de fleste af jer allerede ved, har der været Food Festival i
Århus her i weekenden. Jeg havde meldt mig som frivillig og var så heldig at få
et arbejde i området ”kokkeskolerne”. Og endnu heldigere var det, at det blev
mit telt, der fik besøg af Birgitte fra Møllers Mølleri, som afholdte et alle
tiders bage kursus. Så hele lørdagen sugede jeg til mig med gode fifs og råd om
brød, dej og gær og fik da også en masse lækre boller og pesto med mig hjem. Win
win. Da jeg kom hjem var jeg fuldstændig proppet med brød, smagsprøver og gode
oplevelser men et hel dags arbejde med konstant aktivitet resulterede også i en
forfærdelig trang til sofa og fjerner. Så da jeg lå der. Med fødderne oppe. Med
en bunke ny inspiration i hovedet. Med en meget udmattet krop. Så funderede jeg
over mit næste kageprojekt. Ingen tvivl om at marcipan og blåbær skulle indgå.
Det hvide chokoladeovertræk, mandlerne og de mørke chokochunks blev en lille ekstra
bonus.
Ingredienser
200 g marcipan (Odense)
100 g sukker
100 g rørsukker
50 g. brun farin
240 g smør, blødt
5 æg
180 g mel
200 g mørk og hvid chokolade til dejen og 100 g hvid til
overtræk
200 g blåbær til inden i kagen
Evt. 1 dl mælk hvis dejen virker for tyk
100 g. blåbær ovenpå kagen
80 g. mandelflager og/eller hakkede mandler
Sådan gør du:
Pisk marcipan og sukker i en skål og tilsæt smør lidt ad gangen. Hold piskeren i gang under al tilsætning. Pisk derefter æggene i lidt ad gangen indtil dejen er homogen og
ensartet.
Vend derefter mel i, hak chokoladen meget groft og tilsæt også
den.
Til sidst vendes blåbærrene i og dejen hældes over i en bageform
beklædt med bagepapir.
Bag den ved 180 grader varmluft i 45 min. til den er gylden brun
på toppen og ingen dej hænger ved gaflen hvis du stikker i den. Når kagen er kølet af, smeltes 100 g. hvid chokolade og fordeles
på toppen.
Derefter pyntes med mandler og bær
Så er der serveret (på mit splinternye kagefad, er det ikke bare lækkert?)
En lækker og fyldig blåbærmarzarin med sprøde chokochunks,
syrlige blåbær og et sødt chokoladeovertræk - mere skal der ikke til, for at løfte mandags-depressionen.
Mandlerne er med til at give lidt bid, og de kommer perfekt til
deres fulde i kombinationen med marcipanen.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar