lørdag den 9. februar 2013

Sushi


Så blev det tid til at få fingrene i wasabien og den friske fisk igen. Efter sidste weekend at have været på besøg hos min gode veninde, fik jeg øjnene op for hvor fantastisk lækkert det er at lave hjemmelavet sushi. Hendes mor er et naturtalent i det etniske køkken, så jeg sugede til mig med gode ideer og små fif. Det er efterhånden ved at være flere måneder siden tangen har været på køkkenbordet sidst, men besværet er hele glæden værd. For det er altså lidt kompliceret, især hvis man er nybegynder. Det er vigtigt at man har god tid til det og at man ikke er alene om det. Ellers bliver det for det første ikke lige så pænt, og for det andet ikke særlig hyggeligt. Derfor medbragte jeg al vores sushikid, da vi i går kørte til Skagen for at tilbringe 3 dage ved Vesterhavet i vores dejlige sommerhus. Det er den ultimative måde at nyde ferien på, efter et par travle skoleuger med bunker af afleveringer, store projekter og kompliceret matematiske beviser, der bare ikke ville sætte sig fast. En uges afslapning med Skagen, god mad, familie, venner og en tur til hovedstaden, er alt der skal til for at hele igen.

Ingredienser (70 stk.):
600 g. sushiris
½ dl ris eddike
1-2 dl. Sesamfrø
½ agurk
forårsløg
4 skiver graved laks
4 skriver røget hellefisk
200 g. fersk tun
200 g. fersk laks.
1 tube wasabi
1 mango
1 pakke tang
1 avokado
purløg
3 - 4 revet gulerødder
Soja
Sådan gør du:


Risen skal grovvaskes 4 gange. Derfor fyldes først en skål med koldt vand, hvorefter risen kommes i, og blandes med vandet ved brug af hænderne. Hæld så vandet fra og begynd forfra. Efter 4 gange vask vil vandet være uklart i stedet for hvidt. Nu skal risen vaskes 4-5 gange mere, men denne gang skal vandet hældes fra i en si hver gang, for at sippe af med mest muligt.


Risen skal hvile i 10 minutter i sien. Den kommer herefter i en gryde, og tilsæt samme mængde vand, som der er is og lad det koge. Efter kogning skal risen simre i 17 minutter, hvorefter den skal hvile i 17 minutter. Når risen har hvilet, fordeles den i et fad og lader dem afdampe i 10 minutter. Kom nu ½ dl ris eddike i, og fordel det forsigtigt i risen. Det er vigtigt at risen ikke er varm og at du ikke presser riskornene sammen. Nu er den klar til brug.


Gør alt fyld klar ved at skærer det i fine tynde skiver eller strimler. Fisken skæres ud i en fingers størrelse. 


Vent endelig med at skærer alt fisk ud, da noget af det skal bruges som fyld ovenpå nigirierne og ikke i makierne.


kom et stykke tang på en sushimåtte. Pres 1 cm ris ud på tangen, men lad siderne være mindre fyldte, ellers kan den ikke rulles. Kom fyld på.


Og rul den sammen til en pølse. Sørg for at gøre den så stram så muligt.


Skær den derefter ud med en kniv, der er fugtig af en blanding med vand og ris eddike.


Eksperimentér med både markier og nirgirer, inside-outere og alt hvad hjertet kan bærer.


Vi lavede både makier...


Og nigirier...


Og selvfølgelig Inside-outere.


Det smagte fantastisk. Hvis man blander lidt ris eddike med lidt honning og nogle ristede sesamfrø, bliver det en fin erstatning af soja. Meeen, sojaen er stadig et must. 


Husk på at det fyld som jeg anvendte, kun er et forslag og at der findes uendelige kombinationer af fisk og grøntsager samt frugt og ristet frø.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar