søndag den 4. november 2012

Pasta pesto med mandler og broccoli med kokos og karry


I forgårs, fredag, var det J-dag. Dagen hvor Turborgs julebryg kommer på gaden. Dette skete første gang i 1990 og har siden været en tradition hver 2. onsdag i november. Men hvorfor fejrer vi det så en fredag den dag i dag, kan man så spørge? – det er fordi, man blev nødt til at flytte dagen til fredag, fordi mange unge ikke dukkede op til skoleundervisningen dagen efter. Ergo, blev Tuborg og Bryggeriforeningen enige om at ændre datoen for j-dag. Det har egentlig intet at gøre med dette indlæg, men fordi øl fik mig til at tænke grønt, fik jeg en umådelig træng til broccoli, - ja en lidt underlig tanke, men når det er sundt, billigt og smager godt så hvorfor ikke?... og så denne dér gode pastaret med masser af peso og mandler, som jeg lavede hos en veninde for lidt tid siden? Joo, den tager vi med.

Ingredienser:
Til broccoli:
Olivenolie til panden
1 halv broccoli
1 spsk. Karry
3 spsk. Kokos
2 dl vand

Til pasta:
400 gram frisk pasta (helst pastabånd)
2 1 dl. Pesto
1 stor håndfuld mandler
evt. lidt citronsaft

Sådan gør du:


Gør broccolien klar ved at skære den i mindre stykker, og kom den over i en pande eller en vokgryde, strintet med olivenolie.


Når broccoliene er svitset tilsættes vand og kokos


Lad det småkoge under et låg indtil broccolien er begyndt at blive blød. Pas på at kokossen ikke bliver sort eller alt for mørkebrun. Nu kommes der karry ved og den damper endnu videre under et låg under middelvarme.


Imens kan pastaen laves. Den friske pasta tages ud af posen og kommes over i en gyde med kogende vad, lidt salt og en anelse olivenolie.


Når pastaen har kogt som på anvisningen, sies vandet fra.


Pestoen røres godt ud i så den er lige fordelt over det hele og så alle bånd er våde af den.


Mandler hakkes i halve og plandes i pastaen, og retten er færdig.


Broccolien er nu også færdig. Servér evt. med salat, lammeculotte eller parmasvøbt unghane. Denne ret er meget nem og ingredienserne er også nemt tilgængelige. Den egner sig supergodt til en tøsemiddag eller en dag man er alene hjemme. God madlavning. Ingen kommentarer:

Send en kommentar