onsdag den 26. september 2012

Skaldyr i chilisovs


Der er ikke noget bedre end at være i sommerhus i Skagen. Vesterhavet, den friske luft og al den friske fisk kan ikke andet end at bringe dig i godt humør. Heldig er jeg, at min familie deler denne glæde med mig. Især sætter vi alle pris på at tage en tur til Skagens havn og købe friskfanget fisk. Vi har vores lille stamfiskehandler, og den ville uden tvivl gå konkurs, hvis de mistede os som kunder. Ikke at den er upopulær, for hver gang vi handler hos dem, er der kø langt ud på vejen. Mere fordi det er her størstedelen af kontanterne ender, uanset om vi vil det eller ej. Næsten hver dag spiser vi fisk når vi er i Skagen. Så var problemet bare en aften deroppe, at vi var kørt trætte i de samme fiskeretter, og vi trængte alvorligt til nogle fornyelser.

Lidt søgning på computeren bragte mig i hænderne på denne opskrift. Det er en seriøs luksusret hvis man vælger at anvende hummerhaler, men vi følte for lidt selvforkælelse den sommeraften, så vi sprang ud i det. Efterfølgende har jeg kun lavet den med rejer, hvilket er næsten lige så godt. Måske næsten bedre, og det er endda billigere.
Det er nu blevet til en af de klart foretrukne retter i familien, og næsten hver fredag jeg kommer hjem fra efterskole står mor og far klar med brede smil og rejeret.

Ingredienser (til 4 personer):
0,5-1 rød chili pepper (alt efter hvor intens den er)
2 fed hvidløg
1 løg
1 spsk. olie
250 g. jomfruhummerhaler eller 3 pk. Kinarejer
Evt. en tsk. citronsaft
1 tsk. sambal olek
1,5 dl piskefløde
Salt
Pepper
Sukker (unødvendigt)
400 g pasta med æg (helst bredde)

Tilbehør:
Rokulablade blandet med iceberg salat, soltørrede tranebær, og pinje-eller græskarkerner. Parmesanost.

Sådan gør du:

Skyld chilien, udkern den og skær den derefter i små fine stykker. Løget og hvidløgene pilles og skæres ligeså fint ud. Varm nu olien på en stor pande og lad begge de finthakkede løg stege så de bliver klare. Kom nu hummerhalerne eller rejerne på panden lad dem blive gyldenbrune ved middelvarme. Dette tager kun et øjeblik. 


Tilsæt derefter chilistykkerne, sambal oleek og evt. citronsaft. Vend det et par gange i panden ved middelvarme i ca. 3 min. Til sidst skal der røres fløde i, og smages til med salt, pepper og sukker.


Jeg plejer ikke at syntes det er nødvendigt med sukker, da rejerne er søde nok i sig selv. Kog nu pastaen som anvist på pakken, og lad alt på panden småsimre i 10 min ved svag varme. Hæld pastavandet fra og kom evt. en lille klat smør eller lidt af flødesovsen i for at undgå en klistret konsistens.


Første gang du skal lave den er den lidt svær, men den bliver lettere og lettere og hvis det såvel bliver en af dine livretter vil du snart kunne lave den i søvne. Anret som vist på billedet.


Et godt tip er at servere retten med friskrevet parmesanost. Det gør retten mere saltet. En god salat er også en delikat komponent, da pastaretten i sig selv er meget intens og godt kan være lidt tung. Man kan også evt. erstatte fløden med kokosmælk, hvis man er til den sundere udgave.  

Find den oprindelige opskrift her.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar