onsdag den 26. september 2012

Roti Prata


Kokoskagen er ikke den eneste bemærkelsesværdige kulinariske oplevelse jeg har haft på min lange sommerferierejse til Sumatra. På vejen hjem derfra havde vi en enkelt overnatning i Singapore, og eftersom vi ligeså havde en på vej derover, var det meget nemt for os at beslutte hvordan vi skulle udnytte dagen bedst. Vi havde et par dage forinden bestilt en overnatning på et meget fint og godt hotel, hvilket vi syntes var meget velfortjent og tiltrængt, efter 3 ugers primitivitet samt en udsigt til næsten et døgns rejse hjem.  
Morgenmaden var all inklusive. Vi var på forhånd meget skeptiske, for på mange af de andre all-inklusive hoteller vi havde boet på, havde serveringen bestået af et stykke ristet og tørt toastbrød suppleret af en spejlæg!... Meeen, denne gang var der stillet op til en stor international morgenmadsbuffet med godt groft brød, yoghurt, cornflakes, kager i lange baner, forskellige slags friturestegte grøntsager, æg, ris, friskt frugt, traditionelle retter fra verden over samt selvfølgelig Roti Prata. Singaporeanerne er verdenskendt for deres måde at lave Roti Prata på. I Malaysia kalder de det for Roti Canai, hvis nogen skulle undre sig over ligheden. Egentlig ser de i første øjekast ikke ud som om at de har en lang arbejdsproces, men smagen vil overbevise dig med det samme. De små pandekage-lignende skønheder er fantastiske, men når man kender hemmerligheden bag dem, kan jeg godt forstå hvis man opgiver at kaste sig ud i projektet. Tjek  dette link ud, og se hvordan en rigtig Singaporeaner laver dem, eller forsøg dig med min (lidt mislykkede) måde i stedet.  Selvom mine ikke smagte i nærheden af ligeså godt som dem på hotellet, var de egentlig helt okay sammen med lidt smør eller en klat sukker og syltetøj.
Resten af dagen blev brugt på et besøg på Raffles Hotel, shopping (i Abercrombie & Fitch), et besøg i Chinatown, little India og en tur på toppen af Marina Bay Sands. Jeg anbefaler at stoppe forbi alle disse steder hvis du nogensinde kommer til Singapore! – vi havde en vild dag, og se hvad der blev serveret for os i bageriet på Raffles Hotel:

Ingredienser (ca 8-10 stk)
1,5 spsk. Salt
1,5 dl. Vand
1,5 dl. Olivenolie el. Solsikkeolie
3 dl. hvedemel

Sådan Gør du:
Start med at komme saltet i vandet, og bland det derefter med melet lidt efter lidt. Derefter skal det æltes, og her er det vigtigt med den rigtige konsistens. Jeg kom i mit  første forsøg til at lave dejen for klistret, men den skal samtidig heller ikke være for tør. prøv at ælte den, til du opnår en gummiagtig konsistens.

Derefter skal hænderne olieres og dejen skal formes til små boller som på billedet.


Hellere mere  end rigeligt olie. Så skal der et klæde over og den skal hæve til natten over 
(hvilket gør det til en god brunch-opskrift).


Dagen efter olieres køkkenbordet og en efter en tages ’bollerne’ op af skålen og flades ud så den får en størrelse på en lille tallerken. 


Nu kommer kunsten, for den skal nu kastes som en pizzadej (se video), det var her jeg failede. Gentag dette et par gange indtil den bliver papirtynd. Fold dejen over midten et par gange så den får samme størrelse som din håndflade. 


Så skal den steges på panden, til den får en lysebrun overflade, og husk at komme olie på panden inden, ellers sætter de sig nemt fast.


Spis dem med sukker og syltetøj eller en smørklat smør. Hos os, blev der på trods af det (lidt) mislykkede resultat, spist op! 

Der findes mange kombinationsmuligheder til denne opskrift, og hvis man er virkelig pro kan man prøve at bære sig ad med at komme æg eller anden fyld i dejen. Hvis dette lykkedes for nogen, tager jeg hellere end gerne imod alle tips og tricks. God arbejdslyst.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar