Ingredienser (til en bradepande):
7,5 dl lunken vand
15 g. gær
1 spsk salt
1 spsk honning
2 spsk olivenolie
100 g. havregryn
1 kg mel
Frisk rosmarin
Sådan gør du:
Opløs gæren i vandet of kom derefter havregryn i. Rør honning, salt og olivenolie i. Sørg for at al honningen er rørt ud inden du kommer mel i lidt efter lidt.
Dejen er meget klistret så benyt dig af en grydeske eller en røremaskine når du skal ælte den.
Dæk skålen med et plastiklåg eller noget plast og stil det i køleskabet til natten over. Dagen efter tager du den ud af køleskabet.
Hæld den ud på en bradepande med bagepapir. Fordel dejen jævnt med fingrene. Hvis den er meget klistret kan du smøre dine fingre ind i lidt olie. På denne måde slipper dejen lettere. Læg plast over bagepladen og lad dejen efterhæve en 2-5 timer eller til dobbelt størrelse.
Tag plasten af og dryp dejen med en god del olivenolie og Meldon salt. Hiv bladene af rosmarinstilkene og hak dem groft. Drys også dejen med det. Bag den midt i en kold ovn i ca. 25 min. ved 225 grader. Hold øje med at den ikke får for meget. Den skal have en gyldenbrun overflade som på billedet.
Det er en forholdsvis stor portion, så vi bruger ofte at nedfryse noget af det. Hvis du skærer det i kvadratiske tern, er det sammen med en suppe helt fantastisk. Det er bestemt også
Ingen kommentarer:
Send en kommentar