onsdag den 26. september 2012

Frugtdessert


I øjeblikket bliver der hver søndag vist en serie på 1’eren, som hedder Borgen. Den er vi blevet helt vilde med. Desværre har vi på det sidste fået til vane at spise kage eller lign til, hvilket på længere sigt ikke gavner til noget godt. På de lune sommeraftner plejede vi at købe friskt frugt og danske jordbær, som vi hyggede os med som et alternativ for kage. Bare fordi der ikke er mulighed for gode danske jordbær i denne sæson, er det ingen undskyld for ikke at finde opskriften frem igen.
Så længe du anvender friske frugter, kan den heldigvis blive næsten ligeså god også uden jordbærrene. Normalt plejede vi at servere frugten uden tilbehør, men de originale æblebåde og banaskiver er lidt for kedelige, hvis retten skal anrettes flot på en tallerken. Derfor gravede jeg dybt i min hukommelse, for at huske hvordan man laver en lækker frugtcreme. Jeg kombinerede nogle ingredienser, og resultatet blev yders vellykket. Derfor er opskriften lidt på slum.

Ingredienser (til 4 personer):
2 bananer
2 æbler
2 kiwier
250 g. vindruer
1 tsk. Vaniljesukker
2 tsk. Sukker
2,5 dl. Fløde
2 æggeblommer
Evt. 5 hindbær
En god håndfuld Hasselnødder

Sådan gør du:

Start med at lave cremen så frugterne ikke bliver brune. Pisk fløden til det bliver en fast flødeskum.


Kom æggeblommer, vaniljesukker og sukker i en anden skål og pisk det sammen til en luftig blanding. Hæld det over i flødeskummet og rør det sammen til en jævn creme. Hvis cremen er for kedelig kan du hakke et par hindbær og tilsætte dem. Dette giver en lidt syrlig smag. Når du er tilfreds med cremen hælder du den i skål med en spiseske.


Skær nu al frugten i tern på ca 2 x 2 centimeter. Kom skiftevis hver frugt i skålen så én slags frugt ikke lander på bunden eller toppen.


Hak nu hasselnødderne groft, og servér dem i en lille skål som tilbehør.


Hvis du har kage fra dagen før, er dette en fin komponent. (kringlen fra d. 11/11 kan bredt anbefales). Hvis ikke dette er tilfældet, kan du skærer noget ren marcipan i tern på størrelse med centicubes. Dem skal du vende i rørsukker og revet appelsinskal, hvorefter du skal lægge dem på et stykke bagepapir på en bageplade i ovnen. Det skal have 8 minutter ved 200 grader. eller indtil de har fået en lysegylden farve i kanterne. Servér dem efter afkøling i en skål ved siden af, eller bland dem sammen med frugten.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar