onsdag den 15. januar 2014

Flødeboller med lakrids- og rarbarberskum


Hjemmelavet flødeboller kan være noget af det fineste og lækreste, hvis man har god tid og er omhyggelig med dem. På den anden side kan de være lige så uappetitlige og kvalmende hvis de blive lavet i hast og uden kærlighed. Derfor er det vigtigt at sætte god tid af til det, da både skummets konsistens og chokoladens temperering helst skal være lige i skabet, så de ikke falder sammen eller får underlige hvide plamager på ydersiden fordi chokoladen ikke er tempereret godt nok. Så gør det nemlig ikke noget, at den færdige flødebolle bliver lidt skæv – kager er jo bedst når det både smager, men også ser, hjemmelavet ud. Disse er mine første hjemmelavet flødeboller nogensinde, så jeg blev ovenud glad, da den sidste flødebolle var blevet dyppet i chokolade og den stadig stod smukt og flot. Takkes skal min veninde der var med under hele processen!..
Opskriften er ligetil og ikke så kompliceret som det færdige resultat måske vidner om.
                                                                                                                          
Ingredienser:
Bund:
200 g, marcipan

Skum:
4 æggehvider
0,7 dl vand
200 g sukker
1 dl. rarbarberkompot
1 tsk. Lakridspulver

200 g. mørk og 200 g. hvid (koge)chokolade
Evt. frysetørret jordbær el. hindbær 

Sådan gør du:

Rul marcipanen ud på en bord drysset med flormelis, så den får en jævn tykkelse på ca. ½ cm. og stik små småkager ud med et glas (ca. 5 i diameter). De bages i 200 graders varmluftovn i ca. 5-7 minutter til de er gyldenbrune.


Imens koges vandet sammen med sukker for fuldt blus i et par minutter så det bliver til en sukkerlage og æggehviderne piskes stive. Derefter tilsættes sukkerlagen lidt ad gangen imens piskeriset stadig er i gang. Således bliver du ved i ca. 10 minutter til massen har guf-konsistens.


Nu vendes rarbarberkompotten eller lakridsen i ca. 1/3 del af skummen. Hvis du gerne vil have alle dine flødeboller med den ene eller anden smag, skal mængden af kompot eller lakrids justeres herefter.
Kom nu skummen i en sprøjtepose og form derefter flødebollerne på de afkølet marcipanbunde. Herefter bages de igen ved 180 grader varmluft i ca. 4 minutter.


Når flødebollerne er afkølede tempereres chokoladen, henholdsvis mørkt og hvidt fhver for sig og flødebollerne vendes i chokoladebadet.


Efter ca. 2 timer er chokoladen nogenlunde størknet (ved stuetemperatur) og du kan nu sætte tænderne i de dejlige flødeboller. 


Og mine blev altså heller ikke helt perfekte. Nogle lidt for store, andre lidt for små imens nogen såmænd slet ikke lignede en flødebolle - men sådan skal det være.


De holder sig i ca. 3-4 dage i en lukket beholder, men der er nu ingen grund til at lade dem ligge så længe - de smager jo ganske dejligt. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar