tirsdag den 4. juni 2013

Chokoladescones med æbler


I går startede årsprøverne. Heldigvis var det bare en alternativ danskprøve, så det startede nogenlunde mildt ud. Alligevel er det rart få noget energi inden man skal være ”på”, og disse chokoladescones med æbler var perfekte til formålet. Et lækkert energiboost der løfter humøret og forbereder hjernen på at skulle arbejde – og så smager de himmelsk. Sødmen fra den mørke chokolade akkompagneret af de syrlige og saftige æbler i en sprød dej af smør og mel gør sconesne til en hel smagsoplevelse. Desværre kunne jeg ikke servere dem lune og sprøde fordi de blev bagt aftenen inden, men min klasse blev alligevel glade. Når de er lune er chokoladen nemlig stadig let flydende, æblerne er blødere og dejen er sprødere.

Ingredienser:
1 kg hvedemel
250 g smør
2 tsk. salt
3 spsk. Bagepulver
3 spsk. Sukker
3 store æbler
5 dl mælk
2 dl græsk yoghurt
350 g. mørk chokolade

Sådan gør du:


Bland mel, salt og bagepulver


Smuldr smøren i og få dejen til at ligne brødkrummer.


Skær æblerne på størrelse med det yderste lillefingerled.


Kom nu grofthakket chokolade og æbler i.


Tilsæt mælk og yoghurt og rør rundt indtil dejen er klistret og ensartet – dog stadig med lidt klumper, da det er meget svært at undgå. Desuden tilføjer klumperne noget et rustikt look til den færdige scone.
Så er det tid til at komme dem på en bageplade belagt med bagepapir. Der skal gerne blive ca. 40 stk.


Bag bollerne i en varmluftsovn på 200 grader i 15 minutter til de er hævet til ca. halvdobbelt størrelse og er gyldenbrune på toppen.  


De køles af på en rist i 5-10 minutter inden servering.


De kan nemt fryses ned og gemmes til senere brug og jeg kan varmt anbefale at man inden servering varmer dem ligegyldig hvad, fordi den varme skorpe virkelig gør noget godt for krummen. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar