lørdag den 1. juni 2013

Pizzabrød


I går var den sidste officielle skoledag i 1.g på Katedralskolen. Ikke mere undervisning i løbet af de næste ca. to måneder. Det taler vist for sig selv. Den næste måned står den på eksamener, årsprøver og læsning til samme, men mon ikke der også kan blive tid til at ligge lidt i solen, se nogle venner og mest af alt bage og lave mad – det håber jeg. I aften er det min søster der holder forfest til en 18-års og ingen forfest uden snacks – når der skal stærkt væske indenbords skal maven ikke vær tom. 

Ingredienser:
Til dej:
25 g. gær
4 dl vand – lunkent
2 spsk. Olivenolie
2 tsk. Salt
1 tsk. Honning
2 spsk. Græsk yoghurt
2 dl govvalsede havregryn
600 g. hvedemel

Til fyld:
5 stk. lufttørret skinke
200 g. skinke i strimler
50 g. fetaost
1 glas Svansø bruchetta med soltørrede tomater
15-20 skiver peperoni
Oregano og salt

Sådan gør du:


Opløs gæren i vand og kom salt, honning og olivenolie i.


Tilsæt derefter hvedemel lidt efter lidt. Gør dette samtidig med de govvalsede havregryn.


Kom græsk yoghurt i og rør rundt indtil dejen er homogen (ca. 3-5 minutter). Stil dejen til hævning i 3 timer i køleskabet.


Form dejen til boller og tryk dem flade (så der bliver ca. 25 stk.)


Smør Svansø bruchetta med soltørrede tomater på hver dejklump.


Kom nu fylder på som det passer dig bedst og drys med oregano og et nip salt.


Kom dem i ovnen i 20 minutter på 200 grader og tag dem ud så snart de er begyndt at blive lysebrune.


Så er de klar til servering.


De kan snildt fryses ned og opbevares her et par dage inden servering. Mmmm….

Ingen kommentarer:

Send en kommentar