I mandags var det bagerens fødselsdag. Det var den 11/11
eller ”ælte i ælte”, som vi siger i Jylland. Desværre fandt jeg først ud af
dette, da min søster mindede mig om det og der var det altså blevet for sent
til at gå i gang med et bageprojekt. Øv. Men idéerne – ja, de blev vendt og
drejet og funderet over hele natten lang og også den følgende dag i skolen. Jeg
har længe haft i tankerne at lave en kage med rå cookie-dough-topping, så det
blev det altså. Samtidig er jeg helt vild med banankage for tiden, så hvorfor
ikke kombinere disse to formidable enheder og lade dem indgå i én stor lykke af
en vidunderkage? Det var nogenlunde disse overvejelser jeg gjorde mig inden
bagningen, så mine forventninger var altså tårnhøje. Jeg kan nu sige at den
færdige kage levede godt og grundigt op til disse. Måske overgik den dem
endda?
Ingredienser:
Til kagedej
200 g smør
300 g sukker
3-4 æg
4 store bananer
2 spsk. Vaniljepulver
1,5 tsk. Bagepulver
1 dl. Mælk
1 dl græsk yoghurt
250 g. hvedemel
Cookie-dough:
120 g smør
1,5 dl brun farin
2,5 dl sukker
1,5 dl græsk yoghurt
2-4 dl hvedemel
1 dl grovvalset havregryn
250 g. nødder (hasselnødder og mandler)
1 spsk. Vaniljepulver
1 tsk. Salt
200 g. mørk chokolade og 100 g. friske blåbær
Sådan gør du:
Til banankagedejen piskes sukker smør hvorefter æggene
tilsættes. Når massen er ensartet tilsættes vaniljesukker og bagepulver og
dejen piskes yderligere.
Derefter tilsættes bananerne og piskes i dejen, hvorefter græsk yoghurt og mælk også hældes i. Til sidst piskes mel i.
Dejen hældes i en bageform og bages i 35 minutter ved 180
grader til farven er gyldenbrun kagen er gennembagt. Vær opmærksom på at den
godt kan være færdigbagt selvom der hænger lidt dej fast på den skarpe
stikke-genstand du bruger til at tjekke – det er blot bananerne der er saftige.
Til cookie-dough-topping piskes smør, brun farin og sukker
hvorefter græsk yoghurt, vaniljepulver og salt tilsættes. Derefter piskes mel
med i.
Nødderne blendes eller hakkes groft og vendes i dejen sammen
grovvalset havregryn
...og groft hakket chokoladestykker. Hvis kagen ikke er færdig
endnu, opbevares cookie-doughen i køleskabet.
Når kagen er færdig tages den ud af ovnen og afkøles
hvorefter cookie-dough-topping fordeles i et 2-centimeters lag oven på
banankagen. Tilsidst toppes den med blåbær og sættes igen på køl så
cookie-doughen kan samle sig.
Det endte med at blive en perfekt kombination af cremet sprødhed fra cookie-doughens chokolade og nødder, saftigheden fra banankagen samt en smugle friskhed og syrlighed fra bærrene.
Den skal helt sikkert bages igen.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar