lørdag den 25. maj 2013

Bulgursalat med avokado og feta


Efter at have fulgt bloggen ”TWIN FOOD” i mere end 2 måneder, er jeg begyndt at blive mere eller mindre afhængig af deres daglige indlæg. Hver dag poster de to århusianske tvillinger nye og spændende og mest af alt inspirerende billeder og opskrifter af båder kager, salater, varmt, koldt og flydende – faktisk bare alt muligt lækkert mad og drikkelse. Jeg har lavet 2-3 af deres opskrifter som alle har været med lige stor succes. Bandt andet har jeg lavet asparges vendt i parmesanost og brødkrummer og Gedeost brushetta – mmm… Selvfølgelig har jeg også fået inspiration fra deres blog til denne fantastiske bulgursalat. Avokado, feta, soltørrede tomater, agurk, rød pepper, friske tomater, rødløg og græskerner, alt sammen vendt i bulgur og lidt presset citron. Det snakker næsten for sig selv.

Det mest fantastiske ved salaten er, at den indeholder alt hvad kroppen har brug for. Stivelse fra bulguren, kerner fra græskarkernerne, grønt fra grøntsagerne, plantefedt fra avokadoen og fedtsyrer samt calcium fra fetaen.

Ingredienser:
1 rød pepper
½ agurk
3 store tomater
2 avokadoer
200 g. fetaost
100 g. græskarkerner
1 citron
1 rødløg
1 dl. soltørrede tomater
Evt. søde ærter
450 g. groft bulgur
1 liter kogende vand
Salt og pepper

Sådan gør du:


Kog vandet og kom derefter bulgur i.


Lad det stå under lav varme i ca. 10 minutter til bulguren er blød og vandet er væk og kom det derefter over i en si, for at få det sidste vand ud. 


Hak grøntsagerne og skær fetaen i tern.


Vend det hele godt sammen, pres citron ud over og drys med salt og pepper.


Kom græskarkernerne i ovnen i 15 minutter ved 200 grader og rør jævnligt rundt. Når de er færdige drysses de ud over salaten.


Så serveres den. Gerne med nybagt brød og fisk eller kylling.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar