tirsdag den 22. januar 2013

Hvid chokoladekage med marcipan og hindbær


Endnu en fødselsdagskage på bloggen. Dejligt. En sød og syrlig en af slagsen. Både med marcipan, mandler, bær og chokolade, hvad mere behøver en kage for at blive god? Det er i anledning af min mor som fylder år. Januar. Sikke en sur måned at have fødselsdag i. Det er koldt og mørkt, der er ingen gode friske bær og alle er blege og halvforfaldne efter allerede 2 måneder med minusgrader og solmangel. Længslen efter varme sidder fast i forfrosne kinder og forstoppede næser. Men jeg syntes januar er en god måned at fejre sin fødselsdag. Man har virkelig behov for en optur og hvad er mere rart end en hyggelig dag med fejring af et familiemedlem og god mad samt hygge? Behageligt. Betryggende. Bemærkelsesværdigt vidunderligt. Denne følelse blev undsluppet i sommerhuset weekend en over hvor vi fejrede hende på bedste vis med gåture og godt brød

Ingredienser:
200 g. smør
180 g. hvid chokolade
200 g. sukker
4 æg
3 spsk. Vaniljepulver
120 g. mel
45 hindbær
100 g. marcipan
mandelflager
flormelis til drys

Sådan gør du:


Tag hindbærrene ud af fryseren hvis de altså ikke er friske, og læg dem på nogle servietter til optøning.


Smelt smørret og chokoladen i et vandbad.


Kom sukker og æg i. Brug piskeriset til at give massen luft, dog ikke mere end 2 minutter på høj hastighed.


Kom nu mel , vaniljepulver og smuldret marcipan i og pisk igen.


Når det hele er godt blandet sammen hældes dejen det over i en bageform sprayet med fedtstof eller beklædt med bagepapir.


Hindbærrene prikkes i én efter én.


Mandelflagerne drysses ud over og kagen kommes i en 200 graders varm ovn i 40 minutter. Måske er der behov for at bage den lidt længere, men kom sølvpapir på inde i ovnen da det skåner kagens overflade for at blive sort. 


Den bages til den er gyldenbrun på toppen.


Den drysses med flormelis når den er lettere afkølet.


... og spises med græsk yoghurt eller bare som den er.


Det føltes godt når der kun er ét lille stykke tilbage og der kun ar siddet 4 mand om bordet. Nyd den, det har den fortjent. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar