søndag den 30. september 2012

Spinat - og skinketærte


Starten på en god weekend er et godt måltid. Sammen med to piger fra klassen tog jeg i Irma i Magasin og købte ind til frokost. Vi var så heldige at vores fysiktime i tredje blok var aflyst – det skulle da fejres. Egentlig havde vi aftalt at lave denne opskrift, men eftersom ingen af os havde spist frokost havde vi mere lyst til noget lidt sundere.
En tærte er fyldt med sunde ingredienser og den mætter på en let måde, hvorefter man kan sidde tilbage med en tilfredsstillende og sund fornemmelse i kroppen. Problemet med tærter er bare at de smager så fandens godt, så ét stykke er aldrig nok – heller ikke hvis man er mæt. Det endte med at hele tærten blev spist. Sikke en skam, for til frokost og selv til morgenmad er den god, og kan snildt holde sig i køleskabet i et par dage. Husk dog på at hvis der er spinat i tærten, kan den ikke varmes op igen da den bladrige plante lettere kan indeholde rester af jord, som bakterier kan gemme sig i. Disse bakterier kan omdanne kvælstofforbindelsen nitrat til nitrit, hvilket i store mængder kan fremkalde indre kvælning hos mennesker. Problemet er at nitrit forhindre de røde blodlegemer at transportere ilt rund i systemet. Jeg prøver ikke at skræmme jer, men vil blot understrege at hvis ikke bladene er meget grundigt skyllet kan dette risikeres. Lige bestemt med tærte, er det ikke det største problem, da den også smager superlækkert når den er stuetempereret eller kold.

Ingredienser:
En tærtedej (helst hjemmelavet som i dette indlæg)
3 æg
2 dl mælks
2 pakker revet skinke
1 pose frossen spinat
1 rødløg
salt
pepper
halv pose revet ost (mozzarella)

Sådan gør du:


Lav denne dej først, eller anvend en færdig grov tærtedej. Rul den til en stor pizza. 


Læg den i en tærte - eller bageform og stik små lufthuller med gaflen for at undgå buler. Forbag den i en 200 grader varm ovn i ca. 15 min alt imens fyldet forberedes.


Spinaten kommes over i en gryde og der skrues op for blusset. Når spinaten ikke længere er hård, presses restvandet i en si, så kun selve spinaten er tilbage. 


Derefter hakkes rødløget i tern.Både skinken og rødløget blandes nu i spinaten. Æggene klækkes og blandes med mælken og halvdelen af den revet ost. Der tilsættes nu salt og pepper, ca. ½ tsk. pepper og 2 skefulde salt.


Når tærten er forbagt tages den ud af ovnen hvorefter fyldet fordeles i heri. Æggelandingen hældes ud over den fyldte tærtedej. Resten af osten drysses over tærten.


 Så skal den stilles i ovnen i 30 min til den er blevet gyldenbrun på toppen og sprød i kanterne.


Der findes utallige variationer af gode og sunde tærter, men denne topper virkelig. Spinatens saftige konsistens kombineret med skinkestrimlerne og de sprøde rødløg er lige i øjet! - og så er den oven i købet nem og hurtig. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar