onsdag den 26. september 2012

Hindbærmuffins med mandler


Egentlig har jeg aldrig haft et tæt forhold til muffins. Jeg har altid foretrukket bradepandekager eller formkager, for slet ikke at nævne lagkager og wienerbrød. Mmm. Men til en overnatning i det blå, er det mildest talt meget upraktisk at komme slæbende med en stor bradepande, eller en lagkage!. Derfor var der ingen vej uden om muffins formene. Denne gang var det i anledning af en introtur med katten til sletten, hvor jeg meldte mig frivilligt til at stå for en bid kage til klassen. Der er ikke noget bedre end at sidde rundt om bålet med karamelliseret skumfiduser i mariekiks og synge, imens det er bælgmørkt. En kage eller to ved siden af, gør heller ingen skade. Dog overlevede disse hindbærmuffins ikke længere end til eftermiddagen, efter et virkelig krævende såkaldt ’outdorerace’ (som vi blev enige om det havde været) var halvt gennemført. Når kagerne dufter og dagen har været hård, overtager en vis ufornuftighed meget nemmere. Derfor blev 4 lækre kager kørt ned den dag - for hold op vi havde det hårdt! Turen blev afsluttet med et ordenligt regnskyl, men alligevel var det virkelig hyggeligt.  Jeg lavede dobbeltportion, hvilket gav 36 store muffins. Her får i opskriften:

Ingredienser:
2 tsk. Vaniljesukker
150 g. Sukker
1 stort æg
3 dl. Mælk
300 g. hvedemel
120 g. Rapsolie
3 tsk. Bagepulver
1,5 tsk. Kardemomme
1 lille tsk. Salt
200 g. Frosne og optøet hindbær
mandler til topping. (ca 75 g)

Sådan gør du:


Start med  at tage de frosne hindbær ud af fryseren og læg dem på et stykke køkkenrulle til optøning. 


I en stor skål blandes vaniljesukker, sukker og æg. 


Det piskes sammen så massen bliver let, lys og luftig. 


Lidt efter lidt skal olien hældes i, imens piskeriset stadig er i gang. Når olien er blevet en del af dejen, tilsættes mælken og blandingen bliver nu meget flydende og skummet. 


Til sidst skal mel, bagepulver, kardemomme og salt blandes sammen.


Det skal sigtes over i den flydende masse, hvilket helst skal foregår under konstant omrøring så der ungås klumper.  


Ovnen tændes på 200 grader og dejen fordeles i formene der fyldes op, så der godt og vel er 1 centimeter fra formens kant til dejen. Der lægges ca. 3-4 hindbær i hver muffin og de trykkes ned så kun toppen kan ses. 


Mandlerne hakkes groft og drysses de ud over hver muffin. Dette giver lidt mere ´bid´ til kagen - lidt mere at tygge på. Så skal de i en ovnen i ca. 18 min. Hvis de får for meget bliver de tørre og kedelige, så tag dem ud så snart de begynder at få en gyldenbrun farve. 


Det er en frisk og nem, samt smuk og virkelig lækker dessert der kan laves året rundt. Den egner sig godt til formål som klassens-time kage eller til en lejrtur. Den syrlige hindbær og den søde dej er en fejlfri kombination og med mandler på toppen udgør disse ingredienser tilsammen en enestående muffin. Selv efter et par dage i en plastikpose er de gode. Find den oprindelige opskrift her. Den må da afprøves?

Ingen kommentarer:

Send en kommentar