Sådan en lækkerbisken kom ud af min ovn, faktisk snart for
et par uger siden, efter en tur i metro med min far. Metro er et af mine
absolut yndlingssteder at handle. De har alt. Uden undtagelser. Alt lige fra fladskærme, køkkengrej, sko, vine, hele grise
og 2 kilos rosinpakker til bøger, slikspande, frisk fisk og selvfølgelig frosne
bær, frugt og grøntsagsposer. Med mig hjem fik jeg en 2 kilos frossen rabarberpose
med knaldrøde, syrlige rarbarber i. De skulle straks bruges til denne kage, som
jeg har haft i tankerne siden jeg spottede en opskrift på rarbarberkage med
marcipan på en af mine yndlingsblogs, nemlig Cute carbs. Naturligvis blev min
udgave præget af en del freestyle, hvilket blandt andet resulterede i en dejlig
mængde chokolade og en omgang knasende mandelflager. Freestylen betalte sig, kagen
kom jo til at smage himmelsk. Jeg nød den med en klat skyr – mest for bare at
være med på sundhedsbølgen. Paradoksalt? Måske. Her kommer opskriften:
Ingredienser:
3 æg
250 g smør
200 g sukker
80 g rørsukker
280 g mel
1,5 spsk. vaniljepulver
1 dl græsk yoghurt
100 g mørk chokolade
200 g ren rå marcipan
250 g rarbarber i tern
Mandelflager (kan udelades)
Sådan gør du:
Pisk smør, sukker og rørsukker til en cremet masse og tilsæt
derefter æg. Riv nu halvdelen af marcipanen og pisk den med i massen. Resten
af marcipanen smuldres i, gerne i klumper.
Den græske yoghurt, vaniljepulver og mel tilsættes nu,
stadig under piskning.
Nu hakkes den mørke chokolade og vendes i dejen hvorefter den hældes i en bageform
Rabarberne fordeles over dejen, hvorefter der drysses med
mandelflager.
Så skal den bages i en 180 grader varmluftovn i ca. 40
minutter til den har fået en fin gyldenbrun nuance.
Så kan man endelig stikke tænderne i den.
Det er svært at blive skuffet. Rabarbernes syrlighed
spiller perfekt sammen med chokoladens stærke kakaosmag og marcipanens sødme. Mandelflagerne
tilføjer sprødhed.
Alt i alt en behagelig smagsoplevelse, som jeg ikke ville have været foruden.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar