torsdag den 4. juli 2013

Grov spinattærte med asparges og feta


Sikke en lækker tærte der lige er kommet ud af ovnen. En dej af fuldkorn og solsikkekerner med fyld af spinat og friske asparges, drysset med god feta. Det er næstsidste aftensmad inden jeg skal tilbringe en god uge under den sydspanske sol. Et dejligt hus i bjergene ved en sø der hedder Lake Vinuela står og venter på os. Det kan KUN blive fantastisk. Jeg håber på at en fuld sol og spanske specialiteter venter på os, så vi kan nyde freden og den lette bjergbrise. Da vi besøgte samme sted for to år siden, godt nok i 2 uger, kunne vi næsten forveksles med negere (og jeg kunne forveklses med en radise)da vi kom hjem til Danmark igen. Brisen havde været så god, at vi glemte solens stærke stråler, men hellere for meget godt vejr, end for lidt (som man jo siger). Nu krydser jeg bare fingre for at vi kan komme på markeder dernede, hvor vi kan købe friske grøntsager, ristede nødder og godt kød. 

Ingredienser:
En hjemmelavet grov tærtedej
900 g. frossen spinat
4 æg
1,5 dl græsk yoghurt
salt og pepper
1 bundt asparges
100 g. feta

Sådan gør du:


Kom spinaten til optøning på en tallerken ca 2 timer før brug.


Forbag tærtebunden i 10 minutter.


Damp aspargesene i 3 minutter i en gryde med 2 cm vand. 


Slå æggene ud i en skål og tilsæt salt og pepper. Derefter græsk yoghurt.


Hæld den optøet og drænet spinat over æggemassen og rør godt rundt indtil massen er ensartet.


Derefter fordeles samme masse i den forbagte tærtebund.


Læg nu de dampede asparges oven på tærten og drys med feta.


Den bages i ovnen i 35 minutter på 200 grader til fetaen er mørkebrun og tærten er fast.


Indeni havde den fået et perfekt konsistens. Ikke for fast men heller ikke for flydende.


Selve dejen var også super lækker, ikke for sprød og ikke for dejet. Det må være kernernes fortjeneste. Solsikkekerner er altid en sikker vinder i tærtedeje.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar