tirsdag den 2. juli 2013

Omelet med asparges og Seranoskinke


Puha. . oven i al den prøvestress har der næsten ikke været tid til at blogge. ØV. Men jeg kommer stærkt igen med denne fantastiske omelet inspireret af den TWIN FOOD lavede for et par måneder siden. Den er simpel og hurtig og smager af friskhed og sommer. Derudover er den sund og knasende og meget præsentabel da den indeholder både grønne, gule, røde og lilla farver. Med andre ord, er der altså ingen undskyldninger for at lade være med at give sig i kast med den. Det gode ved omeletter er jo også at de kan spises til både morgen, middag og aften. Den kan varieres til det uendelige, og TWIN FOOD-bloggerne bruger fx tomat og svampe i stedet for det jeg bruger, nemlig asparges og løg.

Ingredienser:
6 æg
2 rødløg
1 peberfrugt
1 bundt asparges
4 skiver Serano skinke
salt og pepper
Becel til panden

Sådan gør du:


Kog asparges og hak dem til stykker på størrelse med en halv pegefinger.


Hak også løg og peberfrugt.


Skær halvdelen af parmaskinken i små stykker, den anden halvdel skal nemlig i ovnen for sig selv og blive sprød topping.


Derefter slås æggene ud i en skål og salt og pepper tilsættes under piskning.


Peberfrugt og løg svitses i  2 minutter på en stegepande med Becel hvorefter asparges og Seranostykker tilsættes.


Derefter hældes æggemassen over og der drysses evt. med solsikke-eller græskarkerner. Den skal nu i ovnen i ca. 20 minutter på 200 grader indtil den er hævet og blevet gyldenbrun.


Det er en let ret der ligger behageligt i maven og så smager den herligt – især med asparges i, nu hvor det er sæson.


Den spises med hjemmebagt brød eller ristet rugbrød, men kan også sagtens gå uden tilbehør.


Så bliver det ikke meget bedre. Sprødhed fra kerner og asparges og svampet helhedsfornemmelse som æggene tilfører. Perfekt til den saltede Seranoskinke og de søde rødløg.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar