tirsdag den 14. maj 2013

Sødt og sprødt bananbrød


Så blev det endelig tirsdag d. 14 maj 2013. Én af de to dage på året hvor man kan tillade sig at spise al den kage man kan have i maven. Den anden dag er selvfølgelig ens egen fødselsdag. Men i dag er det den internationale kagedag. Overalt i DK holder bagere ”store kagedag” hvor man kan betale 100 kr. for at få adgang til et gigantisk kagebord med alle de kager man kan tænke sig. Alt lige fra frugttærter, trøfler, overdådige lagkager til spandauere, hindbærsnitter, brownies og marcipansnitter. Ja, alt hvad hjertet kan drømme om. Desværre skulle man have været virkelig tideligt ude for at få fat i sådan en billet, så i år må jeg nøjes med hjemmebag. Siden jeg var til konfirmation i forgårs, hvor der røg mere end rigeligt med lagkage og småkager ned, så tænkte jeg at det ville være mere passende med et brød. Men så alligevel – et brød på kagens dag? – den holder heller ikke. Derfor endte det ud i et sødt bananbrød. Det syntes jeg var et fint kompromis. 

Ingredienser:
300 g. hvedemel
1 tsk. Bagepulver
2 tsk. Kanel
1 vaniljestang
2 tsk. Salt
4 æg
100 g. rørsukker
5 modne bananer

Sådan gør du:


Bland mel, bagepulver og kanel sammen.


Tilsæt derefter rørsukker og salt og kornene fra vaniljen.


Pisk æggene til en luftig æggesnaps og ved massen i den tørre blanding.


Det er vigtigt at æggemassen vendes og ikke piskes i.


Mos bananerne eller gør som jeg og ælt dem inden skrælles afpilles. De behøver ikke at være fuldstændig most, for det smager dejligt med bananklumper i det færdige brød.


Vend nu bananerne i blandingen og det er her vigtigt at der ikke piskes men blot røres med en forsigtig bevægelse.


Dejen hældes nu i en form og bages ved 180 grader i 30-35 minutter til den er gyldenbrun på toppen.


Og ud kommer et lækkert lysebrunt brød pakket med bananer. Mums


Elsker når det revner på toppen. Det er som om at alt det gode ikke kan være inden i og det bliver derfor nødt til at eksplodere en smugle så alle herlighederne ikke bliver lukket inde.


Spises som det er eller med græsk yoghurt eller cremefraiche. Gerne lunt. Mmmm,…

Ingen kommentarer:

Send en kommentar