tirsdag den 14. maj 2013

Hurtige frokostboller


Der er så meget andet at sige, end at godt brød og mig klinger godt sammen her for tiden. To af mine ynglings frokostbrød er spinatboller og gulerodsboller, så hvorfor ikke lave en stor fed kæmpekombination af dem begge og lade festlighederne eksplodere i en brag af en superbolle.

Ingredienser (8 boller og et brød):
250 g. frosset, hakket spinat
3 dl kogende vand
2,5 tsk. salt
1,5 dl græsk yoghurt eller cultura
50 g. gær
180 g. revne gulerødder
1,5 dl solsikkekerner
1,5 dl rugmel
7 dl hvedemel

Sådan gør du:


Kom spinaten over i en skål og hæld det kogende vand over i. Rør godt rundt indtil spinaten ikke er frossen længere.


Kom derefter yoghurt og salt i.


Derefter gær, revne gulerødder og solsikkekerner.


Til sidst kommes almindeligt hvedemel i og der røres igen rundt indtil dejen er klistret, ikke våd. Brug en ske eller blot et par melede hænder til at forme dejen til boller på en bradepande beklædt med bagepapir.


Her skal de hæve i 30 minutter ca., hvorefter de kommes i en 200 graders varm ovn i 25 minutter til de er gyldenbrune på toppen.


Afkøl dem på risten og spis dem som de er.


Det sprøde fra solsikkekernerne og det søde fra gullerødderne er en dejlig kombination og spinaten bidrager til mæthedsfornemmelsen. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar