Det smager ligeså lækkert som det lyder. En sprød kant, en ordentlig
masse fyld bestående af helbladet spinaet, kylling og rejer, samt en let saltet
ægge-mælkemasse til at holde fyldet sammen. I dag har været dagen hvor næsten
hele Danmark har fået juleferie. Men også dagen hvor jorden går under? Hvis
jorden går under er det ikke værd at poste indlægget, men hvis ikke, er jeg
sikker på at mange ville få glæde af denne nemme, sunde og lækre opskrift i
løbet af de travle juledage. Selv er jeg overbevist om at i aften ikke var
sidste aften med retten, og dermed at jorden ikke går under. Andre frygter undergangen
og har derfor ikke købt julegaver og er nu i gang med at tilberede deres sidste
måltid. Ja ja, hvis jorden virkelig har tænkt sig at gå under, kan jeg i det
mindste være glad for at denne tærte var mit sidste måltid. Længe har jeg ikke
smagt noget så velsmagende. Hvis du vil gøre noget godt for dig selv, så skynd
dig at lav denne ukomplicerede tærte inden det er for sent. Held og lykke.
Ingredienser:
200 g. helbladdet frosset spinat
1 kyllingebryst
150 g rejer
2 butterdejsplader
salt
pepper
6 æg
2 dl mælk
Sådan gør du:
Kom spinat i en si og kom den over i en gryde med kogende
vand, så spinaten bliver optøet.
Rejerne tages ud af fryseren og lægges på servietter for at
tø op.
Butterdejspladen rulles efter 20 minutters stuetemperatur ud
til A4-størrelse og lægges over i et fad.
Den bages i 10 minutter.
Nu fordeles kylling, spinat og rejer i den halvbagte
butterdej.
Æggene klækkes og piskes med salt, pepper og mælk. Æggeblandingen hældes ud over den fyldte tærte og kommes i oven
i 35 minutter.
Den tages ud af ovnen og køer af i 10 minutter.
Spises uden tilbehør eller kun med broccoli. Den er nok i sig selv.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar