lørdag den 1. juni 2013

Grøntsager i rispapir/forårsruller


Jeg har længe gerne villet afprøve en opskrift på hjemmelavede forårsruller. De smager dejligt med grøntsager og nudler, men egentlig ved jeg ikke så meget om dem fordi de tit ser lidt snuskede ud. Det jeg mener, er at man aldrig rigtig ved, hvad der er inden under dejen og derfor får rullen en lidt mystisk og ukendt rolle på tallerknen. Af denne grund begiver jeg mig heller aldrig ud i færdiglavede ruller og faktisk har jeg aldrig bestilt dem på en restaurant. Ergo, må det altså være tid til en udvidelse og en udforskning i mit forhold til forårsruller. Denne afskygning er kun én ud af mange og den ligger langt fra den traditionelle med fillodej. Fyldet er nemlig svøbt i rispapir – kinesisk tror jeg, og meget meget sundt og lækkert.

Det gode ved rullerne er at man kan lave dem i alle mulige afskygninger og mikse både grøntsager, frugt, kylling, fisk og ost lige som det passer en. Man må eksperimentere og prøve sig frem, for på denne måde kan man måske konstruere sin helt egen drømmerulle.

Ingredienser:
50 g. feta
1/3 agurk
20 tigerrejer
evt. 2 kyllingebryst
1 mango
1 ½ avokado
Sød basilikum
5 små (Cheri) tomater
6 rispapirer (kan købes i asiatiske forretninger)

Sådan gør du:


Lad rejerne tø op og pil halerne af. Hvis der anvendes kylling sættes den i ovnen nu.


Skær avokadoen i strimler på størrelse med en pegefinger


Skær agurken i tynde strimler på ca. 15 cm. i længden


Ligeledes med mangoen og resten af grøntsagerne


Kog noget vand og held det over i en tallerken på størrelse med rispapiret.


Dyp papiret i vandet i ca. 1 minut, så den bliver helt blød og læg den over på et skærebræt. Så fyldes der fyld på.


Der rulles (jeg mangler erfaring med enderne)


Der skæres, så der bliver ca 3 stk. pr. rulle. 


Og værsgo, så er der friske forårsruller. 


De mætter utrolig meget i forhold til at det næsten er rent salat, men mæthedsfornemmelsen er rar og samvittigheden ren.

   
                                                                                                                                                

2 kommentarer:

  1. LÆKKERT!
    De stammer fra Vietnam :) og oprindelig er der også gladnudler i og en speciel sauce - lavet på fiskesauce!
    - de ser rigtig fine ud!!!

    SvarSlet
    Svar
    1. Det skal helt sikkert også prøves med nudler i. Ved du hvor man kan finde opskriften på fiskesaucen? :)

      Slet